Veerdienst

Algemeen

Dagelijks gaat de boot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog en v.v. Deze overtocht wordt uitgevoerd door Wagenborg Passagiersdiensten. In ongeveer 45 minuten worden de gasten en eilanders met de boten Rottum en/of Monnik van en naar Schiermonnikoog gebracht.

Praktische informatie veerdienst

Tickets

Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) voert met ingang van 1 januari 2024 voor de veerdienst Lauwersoog – Schiermonnikoog v.v. reserveren voor personen in. Dit geldt voor personen en ook voor fietsen en andere voertuigen voor zowel de heen- als terugreis.

Eilanders en andere Wagenborg-pashouders te voet hoeven niet te reserveren, aangezien er speciaal voor eilanders en WPD-pashouders plaatsen beschikbaar worden gehouden aan boord van de veerdienst.

Alle overige eilandbezoekers kunnen online een ticket kopen of eventueel in de terminal bij de automaat. U reserveert hierbij direct een datum en een tijd voor de heen- en terugreis. De tickets kunt u online makkelijk wijzigen of annuleren tot 1 uur voor vertrek.

Wat verandert er in en rondom de terminal op Schiermonnikoog bij de terugreis?
U bent niet gewend om via de terminal aan boord te gaan. Dat gaat met de invoering van reserveren veranderen. Er komen in 2024 toegangspoortjes in de terminal en de routing voor voetgangers om aan boord te gaan zal worden aangepast. Ook zal er op het opstelterrein ruimte worden ingericht voor fietsers. Deze worden straks voorafgaand aan het oprijden ingescand, net zoals dat nu al in Lauwersoog gebeurt.

De aanpassing van de infrastructuur in en rondom de terminal lukt niet voor 1 januari 2024. Er komt tot die tijd op het haventerrein een tijdelijke oegangscontrole.

Koop hier uw online tickets 

Vertrektijden

De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog. De Rottum en Monnik varen van en naar het eiland. Daarnaast vaart de Esonborg en voert de sneldienst uit (hiervoor geldt een toeslag)

De reguliere boottijden zijn:

Van Lauwersoog naar Schiermonnikoog van maandag t/m zaterdag:
06.30 uur, 09.30 uur, 12.30 uur, 15.30 uur, 18.30 uur
Van Lauwersoog naar Schiermonnikoog op zon- en feestdagen:
09.30 uur, 12.30 uur, 15.30 uur, 18.30 uur

Van Schiermonnikoog naar Lauwersoog van maandag t/m zaterdag:
07.30 uur, 10.30 uur, 13.30 uur, 16.30 uur, 19.30 uur
Van Schiermonnikoog naar Lauwersoog op zon- en feestdagen:
10.30 uur, 13.30 uur, 16.30 uur, 19.30 uur

Op de website staan ook de eventuele actuele extra afvaarten.

WPD.nl

Sneldienst

De sneldienst vaart op werkdagen volgens een vaste dienstregeling.

Voor een enkele reis betaalt u € 8,65 toeslag op uw geldige vervoersbewijs voor de veerdienst.

Online reserveren kan via website WPD of bel de Reserveringsafdeling via 0900-9238.
Heeft u al gereserveerd voor de gewone veerdienst? dan kunt u door in te loggen op "mijn Wagenborg"  uw afvaart wijzigen naar de sneldient en de toeslag alsnog betalen.

Op de sneldienst is er meestal geen aansluitend busvervoer op het eiland, u kunt wel een taxi reserveren.

Online reserveren

Kapitein van veerboot de Monnik

Uw reservering voor de veerboot wijzigen?

Het wijzigen of annuleren van uw reservering kan online of eventueel via de klantenservice van Wagenborg.

  • Tickets voor de veer- en sneldienst kunt u tot 1 uur voor vertrek wijzigen of annuleren.
  • Voor wijzigingen en online annuleren brengen wij geen kosten in rekening (Voor annuleren van uw voertuigreservering via de klantenservice brengen wij €7,00 in rekening)

Het is overigens niet mogelijk om een reservering te splitsen! Heeft u bijvoorbeeld voor vijf personen geboekt en willen twee personen met een latere afvaart vertrekken? U wijzigt dan de boeking van vijf naar drie personen en maakt voor twee personen een nieuwe boeking aan op de latere afvaart.

Voor overige vragen over tickets en reserveringen verwijzen wij u naar de site van Wagenborg

Veelgestelde vragen

Inloggen Mijn Wagenborg