snuffelen op het Wad

Wadloopsnuffeltocht op Schiermonnikoog

Wadloop excursie

Een verblijf op Schiermonnikoog is niet compleet als je niet op het Wad bent geweest! De wadloopsnuffeltocht is bedoeld voor iedereen die wel eens alle facetten van het echte wadlopen wil gaan uitproberen. 

We lopen deze wadloop snuffeltocht bij laag water via hard zand, zacht slik, mossel- en oesterbanken, en er blijft ook nog een geultje over.

In dit geultje en in de achtergebleven plassen liggen veel dieren verscholen, zoals krabben en garnaaltjes. De gidsen zullen hun best doen om jullie daar iets van te laten ontdekken. De nadruk ligt bij deze tocht niet op presteren, maar juist om meer van het wad te leren.

Uiteindelijk komen we na ongeveer 2 uur en een ervaring rijker weer aan wal bij de jachthaven. Het water komt weer op. De geheimen van het wad verdwijnen weer langzaam onder water en zullen het komende hoogwatertij weer voor de mens verborgen blijven.

Beschikbare tochten & reserveren tickets

Praktische informatie

  • deze tocht is voor geschikt iedereen vanaf 6 jaar
  • duur 2 uur
  • start- en eindpunt: jachthaven Schiermonnikoog
  • kledingvoorschrift: korte broek, hoge en goed sluitende schoenen. Laarzen of waterschoenen kunnen beslist niet! Je kunt ook wadloopschoenen huren via Waddenschipper. Neem eventueel een handdoek mee.
  • vanaf 25 deelnemers gaat er een extra gids mee

Beschikbare tochten & tickets