Speelbos

Speelbos- Speelnatuur

Nieuws uit het Speelbos

De speelmogelijkheden bij de waterpomp van de Berkenplas zijn uitgebreid met prachtige houten zandtafels. De tafels zijn laag zodat kleine kinderen en kinderen met een lichamelijke beperking er makkelijker bij kunnen. Uitbreiding van speelnatuur realiseert Natuurmonumenten met donaties van sportevenementen op Schiermonnikoog en/of geld van sponsoren zoals Postcode loterij.

Langs speelnatuur loopt er een familieroute die ook geschikt is voor bezoekers in rolstoel, scootmobiel of mensen die met een rollator lopen.
Zie: Familieroute

Bij de Berkenplas heeft Natuurmonumenten samen met de familie Sikkema een toilet voor mensen met een beperking laten instaleren.

Speelbos

Op Schiermonnikoog is er een aantrekkelijk en uitdagend speelbos voor kinderen in de buurt van de Berkenplas. Er bevinden zich daar diverse natuurlijke speeltoestellen die voor veel spelplezier zorgen aan de eilander kinderen en toeristen. Ook is er een prachtige boomhut. Het Speelbos kunt u bereiken via het Cornelis Visserpad, het Speelbos bevindt zich ter hoogte van het Kronkelpad en het Hazeweitje.

Speelnatuur

Langs een verbindingsroute tussen het speelbos en de Berkenplas (langs de sloot) zijn er nieuwe speelmogelijkheden voor kinderen gecreëerd. Zo zijn er bijvoorbeeld boomstammen over de sloot geplaatst en een blinddoeken parcours getraceerd tussen de bomen. Ook bij de Berkenplas is er veel Speelnatuur te beleven

Kreukelkaart Speelnatuur Schiermonnikoog

Er is voor de kinderen een hele leuke kreukelkaart ontworpen waarop de route van Speelnatuur staat afgebeeld. Van de kreukelkaart kun je een prop maken als een zakdoek en in je broekzak stoppen of als blinddoek omdoen. Hij is eindeloos te gebruiken. Tijdens je tocht kun je de activiteiten erop zien die je kunt doen tijdens je spannende tocht. Op de achterkant staat een leuke afbeelding die je kunt inkleuren met vetkrijtjes.

De kreukelkaart in een loeppotje is te verkrijgen bij:  
  • het VVV kantoor in informatiecentrum het Baken
  • drink- en eethuis 'De Berkenplas'.
  • Prijs € 7,50