• Zoek en boek
  • Last-minutes
  • Ik weet al waar ik heen wil
  • Accommodatieoverzicht

Wandelen op Schiermonnikoog

Bosbaden met de boswachter

We lopen met frisse moed richting het Hazeweitje, waar we hebben afgesproken met onze gids: de boswachter. We vinden het een beetje spannend omdat we niet echt weten wat ons te wachten staat. ‘Hallo!’ horen we, de boswachter staat ons al met een grote glimlach op te wachten. We nemen al snel een kronkelpad waar we achter elkaar gaan wandelen. We krijgen de opdracht om heel bewust en langzaam te lopen, met onze ogen gericht op de grond…

Bosbaden met de boswachter

Verrassende oase van rust en ruimte

Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en dompel jezelf onder in de rust en schoonheid van Schiermonnikoog. Verken dit prachtige eiland te voet en ontdek de adembenemende natuur en stranden die je nergens anders zult vinden.Wandelen op Schiermonnikoog is de ultieme manier om tot rust te komen en helemaal één te worden met de natuur. Het ruige duinlandschap, de uitgestrekte zandstranden en het pittoreske dorp maken elke wandeling een onvergetelijke ervaring.

Laat je verrassen door de diverse wandelroutes die het eiland te bieden heeft. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, Schiermonnikoog heeft voor ieder wat wils. Voel de zilte zeelucht in je gezicht terwijl je de mooiste plekjes verkent en laat je betoveren door de rust en ruimte van dit unieke eiland.

Dus, trek je wandelschoenen aan en kom wandelen op Schiermonnikoog.

Boek nu uw eilandvakantie!

Wandelcoaching

Ben je een wandelaar (in spé) en loop je in je hoofd steeds hetzelfde rondje of loop je vaak te ijsberen? Jacqueline is gecertificeerd coach en laat je in 75 minuten ervaren hoe je naar je eigen kern kunt wandelen. De omgeving en de elementen worden ten diepste benut om je te laten voelen en ervaren wat er allemaal al in jou aanwezig is.

Lees het verhaal van Jacqueline

Tips van Eilanders

Schiermonnikoog kent vele kilometers aan gebaande en ongebaande paden! Het is dus niet zo gek dat de lievelingsplekjes van de eilanders nogal uiteenlopen. Van agrariërs tot pensionado’s en van specialisten uit de reisbranche tot strandjutters – de tips van deze doorgewinterde eilanders zijn absoluut het lezen waard.

Kijk snel voor de tips

Wandelmaand

Schiermonnikoog is hét wandeleiland bij uitstek. Naast het breedste strand van Europa heeft het eiland bossen, duinen, kwelders en een authentiek dorp. De maand november is uitgeroepen tot Wandelmaand. De dagen zijn lang genoeg voor een stevige wandeling en de natuur kleurt en geurt nog. Elke dag in november worden er wandelingen georganiseerd onder begeleiding van een gids met kennis op gebied van natuur en/of cultuur.

Benieuwd naar ons hele programma? Kijk dan snel!

Wandelen voor de solo-reiziger

De motivaties voor het maken van een solo-reis zijn uiteenlopend: de een gaat op avontuur om zijn horizon te verbreden, de ander is er naar op zoek om zichzelf tegen te komen of misschien juist wel terug te vinden. Laat je niet tegenhouden door het gebrek aan een reisgenoot, maar durf Schiermonnikoog juist eens individueel te ervaren en sta open voor wat het je brengt.

Wandelen voor solo-reizigers

Wandelen met hond

Op Schiermonnikoog kun je uren wandelen met je hond, zonder dat je iemand tegenkomt. Genietend van de natuur, wandelend over het breedste strand van Europa, door de duinen of over de Waddenzeedijk. Een waar genot voor jullie allebei, maar wat schrijft de eiland-etiquette voor over het wandelen met je trouwe maatjes?

Wandelen met de hond

In 28 uur langs 28 strandpalen

Als creatief avonturier heeft Erwin Zantinga de afgelopen jaren vele reizen gemaakt in verre landen. Maar soms ligt het avontuur een korte bootreis verderop, op Schiermonnikoog. Erwin heeft zichzelf de uitdaging gegeven om in 28 uur de 28 strandpalen van het eiland te bewandelen, en is hierin geslaagd: “Door deze wandeltocht te maken, heb ik een connectie met het eiland opgebouwd die ik nooit meer vergeet.”

Lopen langs de rauwe randen

Wandelen met gids

Doe jezelf een unieke en onvergetelijke eilandervaring cadeau en ga met onze gidsen mee op pad. Allemaal hebben ze een expertise op een bepaald gebied en zijn ze gemotiveerd om vol passie hun kennis van en liefde voor deze omgeving te delen. Ze leren je luisteren naar bijna onopgemerkt gebleven geluiden, wijzen je op bijzondere natuurverschijnselen en nemen je mee naar plekken die je zonder hun begeleiding nooit ontdekt zou hebben.

Onze agenda

#schierganger

Laat andere wandelliefhebbers meegenieten met de foto's die u maakt tijdens de wandelingen. Gebruik #schierganger en bekijk de foto op deze pagina

Noorderlicht op Schiermonnikoog
Isabelle de Meyer
Wandelt graag.

“Isabelle heeft heerlijke dagen op Schiermonnikoog gehad. Ze deelt graag haar ervaringen.”

Lees het hele verhaal

Bekijk alle verhalen