Auto op Schiermonnikoog

Alleen in bijzondere gevallen (op medische indicatie)  kunt u bij de gemeente Schiermonnikoog - ruim van te voren - een ontheffing aanvragen om uw voertuig mee te nemen (tel. 0519-535050). Bij de aanvraag zijn uw naam en adres, kenteken van de auto en datum en tijdstip van zowel heen- als terugreis van belang. Voor personenauto's tot 5 meter geldt één tarief, voor auto's die langer zijn wordt een bedrag per meter berekend.

Let op: beschikt u over een ontheffing, dan raden wij u aan de overtocht vooraf telefonisch bij Wagenborg aan te melden. Uw reservering is alleen geldig als u zich een half uur voor vertrek van de veerboot meldt. En auto's worden alleen vervoerd als ook de chauffeur de overtocht maakt.

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

'Het mooiste aan Schiermonnikoog vind ik dat je vanuit huis binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Voor honderdduizenden vogels is Schiermonnikoog een onmisbare tussenstop. Als ze hier niet genoeg te eten vinden, kunnen ze hun reis niet tot een goed einde brengen. Ik vind het heel bijzonder dat ik mee mag werken aan het beschermen van deze natuur...' Bekijk het volledige verhaal

Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen