Wandelen met de hond op Schiermonnikoog

 

wandelen met de hond op SchiermonnikoogHet grote en brede strand van Schiermonnikoog is voor veel honden een groot plezier, eindeloos rennen en dan even de verkoeling zoeken in de zee. Maar ook het bos en de duinen zijn natuurlijk één grote ontdekkingswereld voor uw hond.

Niks is fijner dan wandelen met uw hond op Schiermonnikoog als die alle vrijheid heeft. Daarvoor zijn er een aantal loslooproutes op Schiermonnikoog te vinden die langs wandel- en fietsroutes duidelijk met borden zijn aangegeven.

Schiermonnikoog is sinds 1989 een Nationaal Park, dat betekent dat de natuur op nummer 1 staat op Schiermonnikoog. Om ervoor te zorgen dat de natuur echt natuur mag zijn, zijn er periodes waar bepaalde gebieden op het eiland zijn afgesloten voor al het publiek dus ook voor uw hond. 

 

Vakantie op Schiermonnikoog met de hond

Het eiland Schiermonnikoog is bij uitstek zeer geschikt om heerlijk vakantie te vieren samen met uw hond. Er zijn voldoende accommodaties aanwezig waar uw hond meer dan welkom is. 

Ook de horecagelegenheden op Schiermonnikoog zijn inmiddels goed ingespeeld op de hond als gast en hebben standaard een drinkbak op hun terras staan.

 

Wilt u nog meer weten:

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Erik Jansen, deel 2

'Ineens is hij daar weer: de zanglijster. “Die vogel is blij, papa”, hoor ik mijn dochter Isolde achterop de fiets zeggen. De zanglijster markeert voor mij het begin van de lente. Tijdens een fietstocht in maart tref je overal vogels aan in opperbeste voorjaarsstemming. In de rietkragen rondom de Westerplas landen de eerste lepelaars. Op het strand begroeten de kleine mantelmeeuwen elkaar weer enthousiast... Overal jubelt de lente!' Bekijk het volledige verhaal

Erik Jansen, deel 2

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen