Sportactiviteiten op Schiermonnikoog

Activiteitenstrand

Naast de buitensporten die Reactief aanbiedt, kunt u op het activiteitenstrand bij Paal 3 terecht voor (kite)surflessen en de verhuur van het benodigde materiaal.

Fitness

Bij openluchtzwembad de Dúnatter is er een mogelijkheid om te fitnessen, u kunt een weekpas aanschaffen, informeer naar de mogelijkheden.
Bij hotel de Brakzand is er ook een kleine, goed geoutilleerde fitness ruimte. Zodat u ook op vakantie uw lichaam fit kunt houden.

Zwemmen

Naast een frisse duik aan het Noordzeestrand kunt u zwemmen in openluchtzwembad de Dunatter, aan het einde van het Duinpad tegenover hotel Duinzicht. Het zwembad is geopend van begin mei tot medio september. Ook kunt u zwemmen in de Berkenplas, die met name zeer geschikt is voor kinderen. 

Paardrijden

Heeft u altijd al eens willen paardrijden op Schiermonnikoog en beschikt u over enige rijervaring, dan kunt u bij stal Florida terecht voor een bos- of strandrit. Voor kleine kindjes hebben zij ook leuke shetland-wandelpony's. Voor inlichtingen 06-41918702

 

Wintersport

In de winter kunt u schaatsen op ijsbaan de Halve Maan, halverwege de Badweg aan uw rechterhand. Bij voldoende sneeuw kunt u bij de plaatselijke fietsverhuurbedrijven langlaufski's huren. 

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

'Het mooiste aan Schiermonnikoog vind ik dat je vanuit huis binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Voor honderdduizenden vogels is Schiermonnikoog een onmisbare tussenstop. Als ze hier niet genoeg te eten vinden, kunnen ze hun reis niet tot een goed einde brengen. Ik vind het heel bijzonder dat ik mee mag werken aan het beschermen van deze natuur...' Bekijk het volledige verhaal

Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen