• Zoek en boek
  • Last-minutes
  • Ik weet al waar ik heen wil
  • Accommodatieoverzicht

Wandelen op Schiermonnikoog

Wandelarrangementen

Schiermonnikoog (her)ontdekken buiten het seizoen? Boek een arrangement in het voor- en naseizoen. Kies uit de vele soorten accommodaties op onze website en boek een arrangement mét bootkaart en busvervoer op het eiland. Arrangementen zonder bootkaart worden ook aangeboden. Makkelijker kan het niet. U kunt een wandelarrangement uiteraard ook cadeau geven. Bekijk snel wat de mogelijkheden zijn.

Arrangementen in leuke accommodaties

Wandelcoaching

Ben je een wandelaar (in spé) en loop je in je hoofd steeds hetzelfde rondje of loop je vaak te ijsberen? Jacqueline is gecertificeerd coach en laat je in 75 minuten ervaren hoe je naar je eigen kern kunt wandelen. De omgeving en de elementen worden ten diepste benut om je te laten voelen en ervaren wat er allemaal al in jou aanwezig is.

Lees het verhaal van Jacqueline

Tips van Eilanders

Schiermonnikoog kent vele kilometers aan gebaande en ongebaande paden! Het is dus niet zo gek dat de lievelingsplekjes van de eilanders nogal uiteenlopen. Van agrariërs tot pensionado’s en van specialisten uit de reisbranche tot strandjutters – de tips van deze doorgewinterde eilanders zijn absoluut het lezen waard.

Kijk snel voor de tips

Wandelmaand

Schiermonnikoog is hét wandeleiland bij uitstek. Naast het breedste strand van Europa heeft het eiland bossen, duinen, kwelders en een authentiek dorp. De maand november is uitgeroepen tot Wandelmaand. De dagen zijn lang genoeg voor een stevige wandeling en de natuur kleurt en geurt nog. Elke dag in november worden er wandelingen georganiseerd onder begeleiding van een gids met kennis op gebied van natuur en/of cultuur.

Benieuwd naar ons hele programma? Kijk dan snel!

Programma Wandelmaand

Wandelen voor de solo-reiziger

De motivaties voor het maken van een solo-reis zijn uiteenlopend: de een gaat op avontuur om zijn horizon te verbreden, de ander is er naar op zoek om zichzelf tegen te komen of misschien juist wel terug te vinden. Laat je niet tegenhouden door het gebrek aan een reisgenoot, maar durf Schiermonnikoog juist eens individueel te ervaren en sta open voor wat het je brengt.

Wandelen voor solo-reizigers

Wandelen met hond

Op Schiermonnikoog kun je uren wandelen met je hond, zonder dat je iemand tegenkomt. Genietend van de natuur, wandelend over het breedste strand van Europa, door de duinen of over de Waddenzeedijk. Een waar genot voor jullie allebei, maar wat schrijft de eiland-etiquette voor over het wandelen met je trouwe maatjes?

Wandelen met de hond

In 28 uur langs 28 strandpalen

Als creatief avonturier heeft Erwin Zantinga de afgelopen jaren vele reizen gemaakt in verre landen. Maar soms ligt het avontuur een korte bootreis verderop, op Schiermonnikoog. Erwin heeft zichzelf de uitdaging gegeven om in 28 uur de 28 strandpalen van het eiland te bewandelen, en is hierin geslaagd: “Door deze wandeltocht te maken, heb ik een connectie met het eiland opgebouwd die ik nooit meer vergeet.”

Lopen langs de rauwe randen

Wandelen met gids

Doe jezelf een unieke en onvergetelijke eilandervaring cadeau en ga met onze gidsen mee op pad. Allemaal hebben ze een expertise op een bepaald gebied en zijn ze gemotiveerd om vol passie hun kennis van en liefde voor deze omgeving te delen. Ze leren je luisteren naar bijna onopgemerkt gebleven geluiden, wijzen je op bijzondere natuurverschijnselen en nemen je mee naar plekken die je zonder hun begeleiding nooit ontdekt zou hebben.

Onze agenda

#schierganger

Laat andere wandelliefhebbers meegenieten met de foto's die u maakt tijdens de wandelingen. Gebruik #schierganger en bekijk de foto op deze pagina

Yannick is opgegroeid op Schiermonnikoog
Yannick
is opgegroeid op Schiermonnikoog

“Yannick is opgegroeid op Schiermonnikoog, tijdens zijn studie woonde hij in Groningen en Amsterdam, maar kwam in 2019 weer "thuis".”

Lees het hele verhaal

Bekijk alle verhalen