Wandelen voor solo-reizigers

Individueel reizen is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. De motivatie voor het maken van een solo-reis zijn uiteenlopend: de een gaat op avontuur om zijn horizon te verbreden en nog gemakkelijker nieuwe contacten te leggen, de ander is ernaar op zoek om zichzelf tegen te komen of misschien juist wel terug te vinden. Wat de achterliggende gedachte van reizen zonder reisgenoot ook is, het ervaren van ultieme vrijheid en een intense beleving van je bestemming is gegarandeerd.

Wanneer er gesproken wordt over het maken van een solo-reis, wordt vaak gedacht aan een tropische bestemming zo ver mogelijk weg van huis en dus zo ver mogelijk uit je comfortzone. Maar, is dat terecht? Wij zijn ervan overtuigd dat een solo-bezoek aan het kleinste bewoonde
Waddeneiland van Nederland misschien wel voor een vergelijkbare, maar zachtere ervaring zorgt dan een wereldreis. De uiteenlopende natuur waardoor je je soms in Oost-Europese bossen waant en het volgende moment door een gebied struint dat niet onderdoet voor de Afrikaanse steppe, draagt hier zeker aan bij. Maar, Schiermonnikoog heeft meer te bieden dan alleen betoverende landschappen.

Afhankelijk van de intenties van je bezoek aan “us lytje pole”, is er voor elk type solo-reiziger wat wils. Het eiland heeft namelijk een bruisende kant, met talloze terrasjes en een levendig dorp. Toeristen van verschillende nationaliteiten mengen met de gastvrije eilanders, wat zorgt voor een gemoedelijke en karakteristieke vakantiesfeer. Daarbij is er voor extra verdieping van je eilandbezoek - én om gelijkgestemden te ontmoeten - een breed aanbod van talloze (wandel)excursies en activiteiten. Contacten zijn zo gelegd, dus je zult al snel merken dat alleen reizen niet per definitie gelijk staat aan alleen zijn.

Maar dat kan natuurlijk wél. Los van de gezellige reuring, is er op het eiland namelijk ook eindeloze stilte te vinden. Of je nou naar het eiland komt om even te ontprikkelen of zelfs in een persoonlijke retraite wilt gaan: door de natuur van Schiermonnikoog kun je urenlang wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. De geurige duinen, zilte zeelucht en adembenemende uitzichten maken het moeilijk om de drukte van het dagelijkse leven aan het vaste land niet te vergeten, dus ontspanning is gegarandeerd.

Laat je niet tegenhouden door het gebrek aan een reisgenoot, maar durf Schiermonnikoog juist eens individueel te ervaren en sta open voor wat het je brengt. Een diepere verbinding met jezelf en het eiland, of juist een zee aan nieuwe contacten; je haalt altijd meer uit je reis dan je van tevoren kan bedenken. Het enige wat je moet doen is de boot op lopen, je vervolgstappen komen vanzelf.

Meer over wandelen op Schiermonnikoog

Verdieping brengen in de wandelingen, ga mee met een wandelcoach