Zeilen op de Waddenzee bij Schiermonnikoog

Je kan met ons  een zeiltocht maken op de Willem Jacob dit is een authentieke klipper uit 1889.
Meezeilen is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Voor alle leeftijden (vanaf 2 jaar) hebben we geschikte zwemvesten aan boord. Zeilervaring is niet nodig.

Al zeilende Schiermonnikoog vanaf het water bekijken! Je mag meehelpen met het zeilen, maar ook lekker op het dek genieten.

Reserveren kan online of aan de balie van informatiecentrum het Baken*
* Indien u met de onderstaande boekingslinkjes op de algemene agenda terecht komt, dan zijn er helaas geen geplande excursies voor deze tocht.

Klik hier voor onze  algemene & annuleringsvoorwaarden voor excursies

Zeilen onder Schier

Zeilen is altijd een bijzondere ervaring, zeker op een authentiek schip! Ga met ons mee, en ontdek de Waddenzee al zeilend. 

Meezeilen is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Zeilervaring is niet nodig. Meedoen mag, maar hoeft niet. Er is altijd iemand met ervaring aan boord die alles graag uitlegt. Geen zin om mee te helpen met het zeilen? Dan kun je kunt ook lekker zittend vanaf het dek de omgeving in je opnemen en heerlijk tot rust komen.

Data & tickets reserveren

nachtelijke droogvaltocht

Nachtelijke droogvaltocht

Tijdens deze nachtelijke droogvaltocht zeilen we met de klipper Willem Jacob over de Waddenzee naar een zandbank. Daar valt het schip droog en brengen we de nacht door. Vanaf het water beleef je het donker pas echt goed. Met heldere nachten zijn er heel veel sterren te zien! 

Slapen doe je in het grote ruim waar de stapelbedjes al klaar liggen. Er is beddengoed aanwezig aan boord en het ontbijt is inbegrepen.

Data & tickets reserveren

sunsetsail op Schiermonnikoog

Sunsetsail

De Willem Jacob zeilt vanaf Schiermonnikoog een prachtige SunSetSail over de Waddenzee.

Meezeilen is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Zeilervaring is niet nodig. Meedoen mag, maar hoeft niet. Er is altijd iemand met ervaring aan boord die alles graag uitlegt.

Data & tickets reserveren

Noorderlicht boven Schiermonnikoog

Vallende sterrentocht

In de avonduren zeilen we met de klipper Willem Jacob over de Waddenzee. De zon gaat langzaamaan onder en met een beetje geluk zien we de sterren. Vanaf het water beleef je het donker pas echt goed. In deze periode in augustus kun je nog extra genieten, want de Perseïden - vallende sterren - zijn actief.

De bemanning en een sterrendeskundige kunnen ons alles vertellen wat we over het schip, de Waddenzee en de hemellichamen willen weten. De zon gaat rond 21.00 uur onder en er is geen maan dus kunnen we optimaal genieten van de sterren indien het helder weer is. Rond middernacht zijn we weer terug in de haven.

Data & tickets reserveren

Lunch cruise

Met een Lunch Cruise wordt er heerlijk gezeild en onderweg maakt de kok een lekkere, vers bereide lunch klaar.

De gasten worden aan boord ontvangen met koffie en thee en na een introductie van de bemanning worden de zeilen gehesen voor een mooie tocht over de Waddenzee.

Het eten wordt met zorg bereid door onze kok die veelvuldig gebruik maakt van biologisch en plaatselijke producten. Je kunt benedendeks van het eten genieten, in het gezellige ruim of je neemt je bord mee op dek om niks te missen van de heerlijke zeiltocht. Voor jong en oud is er veel te beleven!

Data & tickets reserveren