Monnikenloop Schiermonnikoog 2019

  • Datum: 30 mrt t/m 30 mrt
  • Tijd: 11:00 uur
  • Locatie: Start/finish op de Reeweg (bij de Toxbar)

MonnikenloopMonnikenloop Putkapel
Monnikenloop KidsrunMonnikenloop

 

Op zaterdag 30 maart 2019 zal de 18e editie plaatsvinden van de monnikenloop. Vanaf het startpunt in het gezellige dorpscentrum voeren de routes de lopers over schelpenpaden, door bos en kwelder en een stukje strand ontbreekt ook niet. Een sportieve verkenning van ons mooie nationale park. De afstanden zijn 5km, 10km of 10 Engelse mijlen (16,1km). Tijdens de wedstrijd zal er muzikale omlijsting zijn om iedereen dat laatste extra zetje geven om een nog betere tijd neer te zetten.

Voor de kinderen is er de 1 kilometer Kidsrun (4 t/m 9 jaar) samen met Lytje Willem. 

Inschrijven Monnikenloop vanaf 1 oktober 2018

Voor de inschrijving van een volgende editie kunt alvast 1 oktober 2018 in de agenda zetten want dan opent de jaarlijkse inschrijving. Wees er dan heel snel bij want ‘vol is vol’.

Natuurmonumenten, beheerder van het nationale park, is partner van de Monnikenloop. De Monnikenloop steunt Natuurmonumenten om het eiland te beschermen en om de lopers bewust te maken van de schoonheid. Bij de inschrijving voor de loop hebben veel lopers een donatie gedaan aan Natuurmonumenten. Met deze donatie zal het speelbos op het eiland nog meer toegankelijk worden gemaakt voor minder valide kinderen.

Wij zien u graag als loper, maar anders als supporter op 30 maart 2019 in het dorp!

Onderdelen:

Doe je mee aan de Monnikenloop of kom je aanmoedigen? Combineer het evenement dan met een paar dagen Schiermonnikoog!

Meer info en boeken van een accommodatie

Meer over Monnikenloop Schiermonnikoog

 

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Thijs de Boer, strandjutter Schiermonnikoog

'Geboren op het eiland, heeft het strand mij altijd getrokken. Vooral met noordenwind en na een storm ging ik met vrienden naar het strand om te jutten. En nog steeds vind ik de meest prachtige schelpen, maar ook barnsteen, overblijfselen uit lang vervlogen tijden en flessenpost...' Bekijk het volledige verhaal

Thijs de Boer, strandjutter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen