Torenstreek 20
9166 ZP Schiermonnikoog

Bezoekerscentrum

In het Bezoekerscentrum kunt u kennis maken met de acht verschillende landschappen op het eiland: wad, kwelder, polder, Westerplas, dorp, bos, duin en Noordzeestrand. U vindt er informatie over de planten en dieren die u op Schiermonnikoog kunt verwachten.

In het Bezoekerscenrtum ziet u fraaie natuurbeelden tijdens de diatentoonstelling én vindt u natuur die u normaal gesproken niet snel tegenkomt. Zo geeft een aquarium een kijkje in de geheimen van de zee, met verschillende zeedieren in actie. Als de twee veelvraten de schol en de krab hun medebewoners tenminste heel hebben gelaten...  Ook biedt het Bezoekerscentrum wisselende cultuurhistorische en andersoortige exposities en vindt u de mooiste natuurboeken en -souvenirs in het winkeltje.

Bij de informatiebalie van het Bezoekerscenturm kunt u terecht voor al uw vragen over natuur, landschap en geschiedenis van Schiermonnikoog. Daarnaast kunt u zich bij de medewerkers aanmelden voor één van de vele natuurexcursies die het Bezoekerscentrum in samenwerking met Natuurmonumenten en het Vrijwilligerscollectief Schiermonnikoog aanbiedt. Ook is dit de plek om uw rit met de Huifkar of Balgexpress te boeken.

Entree:
€ 1,-. (leden
van Natuurmonumenten gratis op vertoon lidmaatschapkaart)

Torenstreek 20
9166 ZP Schiermonnikoog
tel. (0519) 531641
www.nationaalpark.nl/schiermonnikoog
schiermonnikoog@nationaalpark.nl

Op de kaart

Monique Talsma, trouwambtenaar Schiermonnikoog

'Als kind kun je toch niet bedenken dat je trouwambtenaar wordt in de eilandgemeente waar je bent geboren en getogen? Huwelijken mogen overal op 'Us Lytje Pole' voltrokken worden. Het is een voorrecht aanwezig te kunnen zijn bij zulke intieme momenten. Of dit nu is met een gezelschap bij Paal 5, op de Balg of op zeer bekend terrein in het hotel waar ik ook werk…' Bekijk het volledige verhaal

Monique Talsma, trouwambtenaar Schiermonnikoog