Wilde planten fotoworkshops

Reserveringen via de Witte Haas

Eilander natuurfotograaf Folkert Abma neemt je graag mee naar bijzondere wilde planten van Schiermonnikoog. Breng je favoriete camera mee, van smartphone tot spiegelreflex.

Vanaf zijn vroege jeugd is Folkert geboeid door de eilander natuur. Met name planten hebben een bijzondere plek in zijn leven. Op Schiermonnikoog is een grote diversiteit aan planten te vinden. Sommige zijn typisch voor een zilte omgeving, andere voor kalkrijke grond of natte duinvalleien. De creativiteit waarmee sommige planten weten te overleven is een bron van inspiratie. De kleuren, vormen en uitbundigheid waarmee ze dat doen, een feest voor het oog. Folkert vertelt je graag waar de – soms zeldzame – planten nu op hun mooist staan en hoe die te fotograferen in hun eigen omgeving. Interessante weetjes over deze planten helpen je om betere foto’s te maken en je leert dit doen zonder de omgeving te verstoren. Kom je mee verwonderen over wat er nu weer groeit en bloeit.

Het volledige aanbod van de fotoworkshops vind je op dewittehaas.nl

• Prijs: € 53,- per persoon 
• Duur: 3 à 4 uur 
• Vertrekpunt: De fietsenstalling aan de Noordertoren (de rode vuurtoren)
• De fotoworkshops gaan door vanaf één aanmelding 

Veel gestelde vragen

Wat houdt een workshop in?
Tijdens de fotoworkshops brengt Folkert je tot bij de meest fotogenieke locaties en bezienswaardigheden. Omdat hij al zijn hele leven op Schiermonnikoog woont, en de planten en dieren hier kent, weet hij waar op elk moment de mooiste plaatjes geschoten kunnen worden. Het
gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere bloemen of vogels, of plaatsen waar het landschap van Schiermonnikoog op een creatieve manier belicht kan worden. Als natuurfotograaf kan hij je de basis van de (buiten)fotografie bijbrengen. Zelf is hij gespecialiseerd in fotografie van bloemen en
wilde dieren. Folkert staat open voor ieders wensen en probeert daar zoveel mogelijk op in te gaan. Een persoonlijke benadering waarbij de klant centraal staat is het streefdoel.

Heb ik een fiets nodig?
Nee, voor deze fotoworkshop niet. We lopen te voet over verharde en onverharde paden. Stevige wandelschoenen zijn wel gewenst.

Wat bij slecht weer?
Als het weer niet meezit krijgt je je geld gewoon terug. Indien gewenst kan er een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Wat als ik niet tevreden ben over de workshop?
Wij hopen natuurlijk dat je veel plezier beleeft aan onze workshops en daar zullen wij ook al het mogelijke voor doen. Mocht je desondanks toch teleurgesteld zijn, dan betalen wij je inschrijvingsgeld gewoon terug.

Folkert Abma, Eilander & natuurkenner
Folkert Abma
Eilander & natuurkenner

“Op Schiermonnikoog gebeurt er zoveel interessants in de natuur en het is mijn passie om dat aan andere mensen te laten zien. ”

Lees het hele verhaal

Bekijk alle verhalen