Devil's Trail

Dompel je onder in een weekend trailrunning.

Vrijdagavond 8 november 2024 de start met de Night Trail, en op zaterdag 9 november de 15km of de 30km. 

Starttijden*:
Vrijdag 20:00 uur - Night Trail
Zaterdag 11:30 - Mozes Trail 
Zaterdag 12:15 uur - Kids Trail
Zaterdag 13:00 uur - Lucifer Trail
* onder voorbehoud van wijzigingen

Start & finish: vakantieboerderij de Oorsprong

De Devil’s trail is een serie van uitdagende tochten door een aantal van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Natuurlijk is er ook een trail op Schiermonnikoog.

Deelname aan een Devil’s trail is een beleving. op Schiermonnikoog bieden we een tocht door een afwisselend landschap met een rijke variëteit aan natuur, bos, duinen en kwelder. De route is volledig onverhard, uitgezonderd van een aantal wegen die zullen moeten worden overgestoken. Er is veel aandacht besteed aan het selecteren van mooie paden, waarbij ook rekening is gehouden met de eisen van de beheerders van de natuurgebieden.

Deelnemers moeten vooral kunnen genieten van de paden, strand en duinen. Toch zal het ook een zware tocht worden, door de steile klimmetjes.

U kunt kiezen uit 2 afstanden:

  • Mozes Trail (30km)
  • Lucifer Trail (15km)

Gaat de hele Mozes Trail je boven de pet, dan kan je de afstand ook delen: waarbij de eerste loper 14 km loopt en daarna het stokje overgeeft aan de tweede loper die de laatste 16km loopt.
Jouw looppartner fietst naar het wisselpunt waar jullie elkaar aflossen.

Night Trail in 2024:

De NightTrail op het donkerste plekje van Nederland. Vrijdagavond is er een route van ongeveer10 km uitgezet. Zorg zelf voor een hoofdlamp. De start gaat op een unieke manier waarbij iedere 20 seconden een deelnemer mag starten. Zo loop je dus echt je eigen route en kan je nog meer genieten van de sterren. Wil je samen starten, start dan gezamenlijk op de starttijd van de laatste loper van het groepje. 

Inschrijven kan via het inschrijfformulier van de Devil’s Trail Schiermonnikoog. Daar kan je je in een keer voor zowel voor de NightTrail als voor de zaterdag inschrijven.

Algemene informatie vindt u hier.

Inschrijven