Schiermonnikoogfestival met jonge talenten

Schiermonnikoog festival Voorjaarseditie

Het Schiermonnikoog Festival is een festival voor klassieke muziek en vindt twee keer per jaar plaats op Schiermonnikoog.

De voorjaarseditie met jonge talenten wordt georganiseerd van 9 t/m 14 maart 2024!

In maart zijn de grootste klassieke talenten uit binnen- en buitenland aan zet op het eiland. Deze talenten die furore maken op diverse internationale concoursen zijn te bewonderen op de voorjaarseditie van het Schiermonnikoog Festival. Vanuit de hele wereld reizen zo’n zeventig talenten naar het kleinste Waddeneiland.

Naast een uitgebreid concertprogramma, biedt het festival masterclasses, muziekdocumentaires, lezingen, natuurexcursies en sterrenwandelingen.

In het festivalweekend is het digitale programma te bekijken via de website van het festival: www.schiermonnikoogfestival.nl

Elk jaar in in het najaar organiseert de organisatie tevens het Schiermonnikoog festival najaarseditie (voorheen bekend als Kamermuziekfestival).

Georges Mutsaerts, directeur Festival Jong Talent en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog
Georges Mutsaerts
Initiatiefnemer/ directeur Festival Jong Talent en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

“Georges Mutsaerts organiseert samen met artistiek leiders Jeroen Reuling en Caspar Vos jaarlijks twee festivals op het eiland: het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog begin oktober en het Festival Jong Talent in maart.”

Lees het hele verhaal

Bekijk alle verhalen