Boskalis Beach Cleanup Tour

Met de Boskalis Beach Cleanup Tour wordt de de héle Noordzeekust schoongemaakt, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. De Beach Cleanup Tour vindt plaats van 1 t/m 15 augustus, waarbij er per dag twee etappes gelopen worden: één etappe in het zuiden en één etappe in het noorden van het land. 

Van 1 tot en met 15 augustus zullen we in dertig etappes met duizenden vrijwilligers de héle kust opruimen. Dit doen we al jaren en sinds 2013 is er al 99.150 kilo afval van de stranden gehaald met de hulp van 17.330 deelnemers. Vorig jaar deed zelfs een recordaantal van 2.873 vrijwilligers mee. Met de Tour willen we niet alleen het strand opruimen, maar ook het belang van schone zeeën en stranden onder de aandacht brengen.

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken!

Per dag maken we gemiddeld 8 kilometer strand schoon. Dat kunnen we niet met een handjevol mensen! Daar hebben we dagelijks de hulp van tientallen deelnemers voor nodig. Houd je van een fysieke uitdaging, wil je graag samen met vele anderen een unieke prestatie neerzetten en heb je zin in een gezellige dag op het strand? Meld je dan nu aan voor een etappe van de Boskalis Beach Cleanup Challenge. Samen kunnen we er iets aan doen: samen voor een gezonde zee! Boskalis Beach Cleanup Tour

Boskalis Beach Cleanup Tour 

strandjutter Schiermonnikoog
Thijs de Boer
Strandjutter op Schiermonnikoog

“'Geboren op het eiland, heeft het strand mij altijd getrokken. Vooral met noordenwind en na een storm ging ik met vrienden naar het strand om te jutten. En nog steeds vind ik de meest prachtige schelpen, maar ook barnsteen, overblijfselen uit lang vervlogen tijden en flessenpost...'”

Lees het hele verhaal

Bekijk alle verhalen