Most Wonderful time of the Year?

Zo wordt het tenminste bezongen en beschreven. De Kerstvakantieperiode, met in Nederland zelfs twee Kerstdagen. Een deel van de Nederlandse vakantiegangers gaat op wintersport, een deel zoekt de zon op en op Schiermonnikoog ontvangen wij ook weer veel (vaste)  gasten. Gasten die de gekte van alle dag willen ontlopen of juist de gezelligheid met familie opzoeken, kiezen ervoor om Kerst en/of Oud en Nieuw te vieren op het eiland.

Overnachten op Schiermonnikoog

Gasten die de Feestdagen op het eiland doorbrengen, zijn veelal vaste gasten. Zij overnachten in hun favoriete hotel of appartement, maar ook in bungalows en/of vakantiehuisjes, al dan niet al heel lang in familiebezit. Wat veel mensen niet weten, is dat de Kerstvakantie echte hoogseizoenweken zijn en dan met name de dagen waarin Oud en Nieuw vallen.

Hoogseizoen

In de winkels is het een drukte van belang, de “bedden” op het eiland zitten vol, overnachten op de camping en de jachthaven is deze periode natuurlijk niet mogelijk. Middenin de rustigste tijd voor het eiland, komen boten vol mensen aan, om deze “mooiste”  tijd van het jaar te vieren, zoals bezongen en beschreven.

Ritme van het licht

Ondanks dat deze tijd in Nederland vaker sneeuw loos is, dan dat we een witte wereld zien, is het voor onze trouwe vaste gasten een tijd om op Schiermonnikoog te willen of misschien wel, te moeten  zijn. De hectiek achterlatend op het vaste land, gevoel van saamhorigheid en geborgenheid, overnachten op het donkerste plekje van Nederland onder een heldere sterrenhemel en heb je veel geluk, dan slaap je onder het wakend oog van de vuurtoren. Zachtjes val je in slaap in het ritme van het licht: Schier-mon-nik—oog.

Schier-mon-nik--oog

Wakend over
land en zee
het licht
zo Schier
herkenbaar
als baken
in de nacht
elke keer
in hetzelfde
ritme
herhaalt het licht
herkenbaar
in vier keer
haar naam

De langste nacht voorbij

Langzaam worden de dagen langer en de nachten korter en na deze “mooiste” tijd maken we ons op voor een eventuele winter en daarna het voorjaar. Steeds vaker worden er overnachtingen geboekt buiten het seizoen, want er even tussenuit, betekent op het eiland ook echt even helemaal weg dankzij de Waddenzee. Aankomend jaar is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa, hierin wordt ook Fryslân meegenomen en heet het in de volksmond LF-2018

Het hele jaar een "Wonderful time"

Diverse initiatiefnemers organiseren gedurende het volgende jaar o.a. activiteiten, evenementen en exposities in dat kader. Zo wordt Schiermonnikoog het hele jaar extra de moeite waard en is de titel “Most Wonderful time of the year” het hele jaar van toepassing. Bent u benieuwd naar het eiland, de overnachtingsmogelijkheden en de activiteiten? We ontvangen u graag en hopen dat u het zal ervaren als een “Wonderful time”.

Een gezellige jaarwisseling!

Wij wensen u voor nu een gezellige jaarwisseling en een gelukkig, gezond en Schier 2018!

Tot ziens.