Schiermonnikoog, bijzonder (en) blogwaardig?

Bloggen, “Is dat niet een gewoon een verhaaltje opschrijven?” Nou nee, je moet een boodschap overbrengen in een “leuk jasje”. Of je nou voor de eerste keer op het eiland komt, of je komt jaarlijks 4 x al je hele leven lang, een blog over “ons” eiland moet je pakken. Dit blog betekent een start voor wat gaat volgen, namelijk bloggen met regelmaat over “ons” eiland en natuurlijk “uw” eiland!

De zon komt en gaat

Je merkt het, de dagen worden alweer korter en dus de nachten langer. De zon zakt halverwege de avond al in de zee, wat natuurlijk mooie plaatjes oplevert met dat schitterende licht. Op Schiermonnikoog heb je niet alleen een mooie zonsondergang, maar omdat het eiland horizontaal ligt (Oost-West), is ook de zonsopkomst een cadeautje van Moeder Natuur. De Early Birds and Lucky Few kunnen dit beeld vangen, want een ritje Balg is niet voor iedereen weggelegd op dit tijdstip.

De zomer voorbij...

Omdat de dagen korter worden kun je niet om het feit heen kan dat we richting de Herfst gaan, maar is de Zomer dan voorbij? Nee, maar we zijn wel de Zómer voorbij. De temperaturen zijn nog heerlijk, de zee is nog zwemwaardig, de terrassen zitten nog vol en het is nog aangenaam druk.

Winter op Schier

Uniek in alle seizoenen

Niet alleen de Zomer is de moeite waard, elk seizoen heeft z’n eigen bekoringen. Neem nou het voorjaar, als de vogels hun nesten bouwen, de knoppen ontpoppen en het eiland zich voorbereidt op een seizoen met vele gasten. Of het najaar, als de Bramen rijp zijn, de Vlier donkerpaars kleurt, de Meidoorn rood is, maar ook de blaadjes die gelig op de grond vallen en Schier een oase aan rust aan het worden is, is het prachtig en uniek. Ieder seizoen trekt zijn eigen bezoekers en dat maakt het een eiland voor iedereen. Weer of geen weer…

Het weer is altijd anders

Dat we bijzonder zijn in praktisch alles is velen wel bekend, maar dat het weerbericht 9 van de 10 keer niet klopt is uniek, maar ook heel vervelend en vaak niet uit te leggen. Het eiland heeft namelijk veel minder regendagen, veel meer zonuren, dus veel aangenamer dan op het vaste land. Oké, we hebben ook meer wind en daardoor iets lagere temperaturen, dus ook geen hittegolven en hevige onweersbuien.