Weekend Schiermonnikoog, is er wel iets te doen?

Zodra je op de boot stapt, laat je het dagelijkse leven achter je en voel je je al meer ontspannen dan door de week. Vaste gasten die we meerdere malen per jaar mogen ontvangen, hoeven we niets uit te leggen. Ze komen naar Schiermonnikoog en weten wat ze kunnen verwachten, gasten die voor het eerst komen zijn direct verkocht of juist niet, want “zij hebben het in één dag allemaal wel gezien”.

Het hele eiland in één dag bekeken

Maar wat zoek je als gast en waar neem je genoegen mee? Mocht je alles al gezien hebben in een paar uurtjes, dan kan het eiland je hoogstwaarschijnlijk niet bekoren. Maar heb je het eiland al meerdere malen, zo niet tientallen jaren, bezocht en ontdek je elke  weer iets nieuws, dan heeft Schiermonnikoog je gegrepen. De natuur, het dorp, de mensen, het immense strand en de rust buiten het seizoen. Want Schiermonnikoog kent ook drukke periodes.

Twee gezichten

Het seizoen op het eiland wordt steeds langer. Vroeger waren er nagenoeg geen gasten buiten de vakanties en de zomerperiode . Nu zijn er altijd wel gasten te bespeuren in onze Streken (de straten in het dorp worden Streken genoemd). Nog steeds heeft het eiland twee gezichten. De drukte en bedrijvigheid tijdens het hoogseizoen en de vakantieperiodes versus de doordeweekse dagen in het laagseizoen. Op een woensdag in januari kun je kilometers lopen zonder iemand tegen te komen, daarentegen zijn er in het weekend eigenlijk altijd wel gasten. Zij komen letterlijk en figuurlijk om uit te waaien en te ontstressen van het drukke “vaste wal” leven worden ze verrast door het aanbod wat geboden wordt,  buiten het huren van een fiets of het maken van een strandwandeling.

Agenda nooit helemaal leeg

Op Schiermonnikoog staat bijna altijd wat op de agenda. Zo kunt u onder andere mee met de gids door het dorp of juttend over het strand. Een bezoek aan het Bunkermuseum, Schelpenmuseum of het Bezoekerscentrum. Een concert in de kerk of voorstelling in het Dorpshuis. Een lezing in de bibliotheek of een creatieve activiteit bij Kunstfaam. Aan u de keuze!

Er is altijd wat te doen, maar u hoeft niets!

Onder het motto “Niets moet, alles mag” komen gasten naar Schiermonnikoog. Een weekend met familie, vrienden of collega’s, een paar dagen het hoofd leeg maken, genietend van de weidsheid en de rust en vooral even helemaal weg zijn. En dat maakt Schiermonnikoog zo bijzonder. Je zit 45 minuten varen van het vaste land, maar waant je in een andere Wereld. In 2006 niet voor niets gekozen tot “Het mooiste plekje van Nederland”. We zijn er trots op en vinden het geweldig om dat met u te delen. Er diverse activiteiten in de agenda. Wanneer mogen we u (weer) een weekend ontvangen?