Arne en Kirsten ontdekten de wandelmaand in 2017

WandelmaandArne en Kirsten hebben bij toeval de wandelmaand ontdekt in 2017. De vooroordelen en grapjes over wandelschoenen en ANWB-stelletjes zijn na hun ervaring op Schiermonnikoog volkomen verdwenen. Ze vertellen ons:

“De spierpijn is inmiddels een beetje weggetrokken, het eiland staat op ons netvlies en we genieten na van de foto’s. Als Zeeuwen zijn we afgelopen maandag aangekomen in Friesland. Het beloofde dinsdag een mooie dag te worden, hier wilden we dan ook volop van genieten! Waar kan dat beter dan op een eiland? Thuis hebben we al een beetje rondgespeurd op internet wat er te doen viel op Schiermonnikoog. Zo kwamen we uit bij de culinaire route. Al grappend over alle clichés zijn we op de boot gestapt. Je kent ze wel: grapjes over wandelschoenen en ANWB-stelletjes met dezelfde jas die een uitje van het VVV gaan doen.

Maar wij nemen dit allemaal terug, wat hebben wij enorm genoten! Wat een toffe manier om het eiland op deze manier te leren kennen. Je ziet de verschillende landschappen voorbij komen. Nou ja, nog beter; je loopt erdoorheen! Dan de stops bij de restaurants, overal even binnenkijken. Dan doen we toch allemaal graag?! De kleine attentie bij de vlag, die precies op het goeie moment kwam toen de kou een beetje neerviel op het strand. Ons binnenste een beetje opwarmen, heerlijk! 

Jullie hebben ons aangestoken met het wandelvirus. En weet je, ik ga dit tegen meer jongeren vertellen. Wat ons betreft kloppen die vooroordelen namelijk niet. Dikke complimenten voor de organisatie, de restaurants en de energie die erin gestoken is om dit te laten plaatsvinden."

Groetjes,
Arne en Kirsten
Uit Zierikzee – Zeeland

 

Bekijk alle verhalen
  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

"'Gaat er vandaag nog iemand het water op?', is een vraag die dagelijks op mijn telefoon voorbij komt. Het symboliseert hoe toegankelijk en vrijblijvend kitesurfen is. Maar het mooiste is wanneer je zonder af te spreken naar het strand gaat als je de bomen ziet bewegen. Er is altijd wel iemand om mee te surfen. Het strand bij Paal 3 is een waanzinnige speeltuin. En eentje voor alle leeftijden. Of je al kunt kitesurfen of het graag zou willen leren, je kunt hier terecht!" Bekijk het volledige verhaal

Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen