Isabelle de Meyer wandelt

Isabelle de Meyer had leuk contact met collega Joke Eijer. Haar ervaringen willen we graag met u delen:

"Inmiddels zijn we weer terug van (alweer ons tweede) midweekje/verlengd weekend Schiermonnikoog en het is ons wederom erg goed bevallen! 

Ik wil u graag nog bedanken voor de tip: het Waterstaatspad was inderdaad prachtig! 

De wandeling van Kaap Kobbeduinen naar Kaap Willemsduin is ook gelukt (24 oktober 2020): het was schitterend en zonnig weer (voor oktober) en de voorbije dagen was er amper tot geen neerslag gevallen waardoor het pad goed te bewandelen was. Desondanks de lage waterstand was (vooral) de 4de slenk een redelijk moeilijke oversteek omdat je bijna dreigde weg te zakken in de modder. Maar gelukkig kwam er net een gezin aan met een hond die de wandeling 6 jaar eerder had gedaan en de ondergrond voor ons aftastte, anders waren we waarschijnlijk via het strand gewandeld en hadden we de prachtige route moeten missen. 

Op de laatste dag, voor we 's namiddags de ferry terugnamen, zijn we nog even naar de Westerduinen gefietst en rond omstreeks 10:26 uur kwam de Velduil overvliegen, van geluk gesproken! We hadden er niet meer op gehoopt en hadden op het Waterstaatspad en in de Kobbeduinen slechts braakballen gezien, maar toch hebben we 'm last-minute nog gezien. Net of 'ie ons nog even kwam 'uitzwaaien', echt een fantastische afsluiter van ons weekend! 

Nu heb ik vernomen (via het nieuws) dat er in het voorbije weekend (van vrijdag 23 oktober op zaterdag 24 oktober) ook het Noorderlicht te zien zou zijn geweest in Nederland? De plaats werd niet vermeld en of het effectief is waargenomen is mij ook niet bekend. Maar toch wil ik daarom bij deze vragen of u hier iets meer van weet/iets over heeft gehoord van andere inwoners op het eiland? 

Wij zijn omstreeks 20:15 à 20:30 uur naar buiten geweest die avond en zijn naar de dorpskom gewandeld, we zagen ontzettend veel sterren en het was donker. Maar of het Noorderlicht ergens te zien was die avond, is mij niet bekend. Ik heb in ieder geval van niemand iets gehoord. "

De foto van het Noorderlicht is van Karla Leeftink, deze foto is ingestuurd n.a.v. de fotowedstrijd: Winters genieten

 

Bekijk alle verhalen
  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

"'Gaat er vandaag nog iemand het water op?', is een vraag die dagelijks op mijn telefoon voorbij komt. Het symboliseert hoe toegankelijk en vrijblijvend kitesurfen is. Maar het mooiste is wanneer je zonder af te spreken naar het strand gaat als je de bomen ziet bewegen. Er is altijd wel iemand om mee te surfen. Het strand bij Paal 3 is een waanzinnige speeltuin. En eentje voor alle leeftijden. Of je al kunt kitesurfen of het graag zou willen leren, je kunt hier terecht!" Bekijk het volledige verhaal

Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen