Wendy Dam over de Avond4daagse

Zet op Schiermonnikoog een paar ondernemende moeders bij elkaar en voor je het weet loop je elk jaar in vier dagen tijd 20 kilometer over ons mooie Lytje pôle.

Dit jaar wordt van 26 t/m 29 augustus alweer de vierde editie van de Avond4daagse Schiermonnikoog georganiseerd. Toen in 2016 overal in het land de avond4daagse van start ging, zeiden we tegen elkaar; wat jammer dat we dat op Schiermonnikoog niet hebben. Hoe leuk zou het zijn om op ons mooie eiland vier dagen lang elke dag een andere route te wandelen. Zo is al snel het idee ontstaan om de avond4daagse zelf te gaan organiseren. We hebben ons hiervoor aangesloten bij de landelijke avond4daagse organisatie en dus krijgt ook elke deelnemer op Schiermonnikoog zo’n mooie avond4daagse medaille na vier avonden flink doorstappen. Inmiddels is onze organisatie uitgebreid en staan we dit jaar met vijf actieve dames in de startblokken om van de avond4daagse weer een succes te maken.

Wandelen is laagdrempelig en leuk voor jong en oud, dat maakt de avond4daagse zo’n gezellig evenement. Elke avond staat er ergens halverwege een post klaar, met iets te drinken en een stuk fruit of een krentenbol voor elke deelnemer. De laatste avond is extra feestelijk met muziek. De kleinsten voor wie vier avonden lopen te veel van het goede is, kunnen deze laatste avond meelopen voor een speciale dag-medaille.

Vanaf de eerste editie kunnen we als organisatie rekenen op de steun van verschillende sponsors en enthousiaste vrijwilligers, waardoor de avond4daagse elk jaar weer een zeer geslaagd evenement is. Dit jaar wordt voor het eerst de avond4daagse in de laatste week van augustus georganiseerd, zodat ook toeristen de kans hebben om hier aan mee te doen.

We hopen ook dit jaar weer op een grote groep enthousiaste deelnemers.

Bekijk alle verhalen
  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

"'Gaat er vandaag nog iemand het water op?', is een vraag die dagelijks op mijn telefoon voorbij komt. Het symboliseert hoe toegankelijk en vrijblijvend kitesurfen is. Maar het mooiste is wanneer je zonder af te spreken naar het strand gaat als je de bomen ziet bewegen. Er is altijd wel iemand om mee te surfen. Het strand bij Paal 3 is een waanzinnige speeltuin. En eentje voor alle leeftijden. Of je al kunt kitesurfen of het graag zou willen leren, je kunt hier terecht!" Bekijk het volledige verhaal

Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen