Dieren Schiermonnikoog

De natuur van het Nationaal Park Schiermonnikoog is zeer bijzonder. Door de grote verscheidenheid aan landschappen komen op Schiermonnikoog veel verschillende dieren en planten voor. Dieren op Schiermonnikoog

Vogelparadijs

Er trekken gedurende het jaar meer dan 300 soorten broed-, wad- en trekvogels naar Schiermonnikoog. Tijdens het broedseizoen nemen kolonies van duizenden zilver- en mantelmeeuwen de kwelder over. En ook lepelaars, visdieven, velduilen en bruine kiekendieven brengen op de rustige Oosterkwelder hun jongen groot. De duinen van Schiermonnikoog zijn populair bij allerlei soorten zangvogels.

Tot de wadvogels behoren vooral de kanoet, rosse grutto, zilverplevier en groenpootruiter, die in de zomer een tussenstop maken tijdens hun lange reis naar Afrika. In de herfst en winter doen onder meer de koperwiek, kramsvogel, pestvogel, smelleken, slechtvalk en grote groepen rot- en brandganzen Schiermonnikoog als trekvogel aan.

Vogelbescherming Nederland heeft een app met de wadvogels en een vogelkaart van Schiermonnikoog. Beide kunt u gratis downloaden zodat u de vogels ook echt gaat herkennen!

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Als schrijver en reisblogger is het mijn passie om verhalen en tips te delen over de meest fijne bestemmingen Bekijk het volledige verhaal

Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen