Wandelen met de hond op Schiermonnikoog

 

Uw hond is welkom op Nationaal Park Schiermonnikoog! Honden moeten aangelijnd zijn op Schiermonnikoog, zowel in het dorp als in het nationaal park. Er zijn een aantal loslooproutes deze worden d.m.v. borden aangegeven. 

Ook op het Noordzeestrand (met uitzondering van het Rif) hoeft uw hond niet aan de lijn en kunt u heerlijk met uw hond wandelen. Besef wel dat andere mensen bang kunnen zijn voor uw hond, of het vervelend vinden dat loslopende honden tegen ze opspringen. Het spreekt voor zich dat uw hond in geen geval andere dieren mag verstoren of opjagen.

Op heel Schiermonnikoog bent u verplicht de uitwerpselen van uw hond op te ruimen. Hiervoor kunt u speciale zakjes gratis afhalen in één van de dispensers bij o.a. VVV Schiermonnikoog en het Gemeentehuis.

Honden Loslooproute (versie 2017/2018)

Loslooproute honden Schiermonnikoog
Haal bij Wagenborg, Gemeentehuis of bij de VVV het handige foldertje met o.a. dit plattegrondje

Vakantie op Schiermonnikoog met de hond

Ook voor een nachtje weg zijn er verschillende accommodaties op Schiermonnikoog zoals vakantiehuizen, bungalows, appartementen en hotels waar u samen met uw hond welkom bent.

Middels het zoek & boek systeem kunt u gericht zoeken naar een geschikte accommodatie op Schiermonnikoog.

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

'Het mooiste aan Schiermonnikoog vind ik dat je vanuit huis binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Voor honderdduizenden vogels is Schiermonnikoog een onmisbare tussenstop. Als ze hier niet genoeg te eten vinden, kunnen ze hun reis niet tot een goed einde brengen. Ik vind het heel bijzonder dat ik mee mag werken aan het beschermen van deze natuur...' Bekijk het volledige verhaal

Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen