Ode aan Schiermonnikoog

Ode aan Schiermonnikoog

Vele kunstenaars en eilandliefhebbers hebben zich laten inspireren door Schiermonnikoog en hebben dat omgezet in een prachtig gedicht, lied, beeldhouwwerk, foto’s, verhaal of andere uitingen van hun liefde voor ons eiland.

Nu dagen wij jullie uit om je eigen Ode aan Schiermonnikoog te maken. Hoe verras jij ons met jouw liefde voor het eiland? Er zijn een aantal voorwaarden, maar niet veel, dus trek alles uit de kast!

Uit alle inzendingen kiezen we een aantal die geëxposeerd worden in Het Baken in november en december, dus houd hier rekening mee als je niet iets tastbaars hebt, hoe je dit blijvend kan maken door bv film of geluid opname.

De jury bestaat uit de voorzitter van de VVV Ageeth Nijboer, kunstenares Klasiena Soepboer en boswachter/schrijver Erik Jansen.

We verwachten groots verrast te worden, iedere kunstvorm is toegestaan, alle creativiteit is welkom, laat je door niets en niemand tegenhouden!

Wie pakt deze uitdaging van ons aan……

De inzending mag niet te lang zijn, omdat het lastig is een tijd aan alle soorten te geven raden we je aan om contact met ons op te nemen voor jouw ode. Denk bijvoorbeeld aan een filmpje dat max 1 minuut kan duren, maar een liedje kan wel 2 minuten duren, of een verhaal 5 minuten. Het is dus afhankelijk van de vorm die je gebruikt. Voor beeldmateriaal en andere kunstuitingen geldt geen restricties. Heeft jouw werk toch enige uitleg of bijzondere handelingen nodig, neem ook dan contact op met de organisatie.

Uit de inzendingen worden een aantal objecten/uitingen gekozen voor een expositie. Per gekozen item wordt samen gekeken naar de beste vorm om het te exposeren. (denk aan vergroting, opname, live-voorstellingen enz.)

Hoe nu verder?

Een 'Ode' is persoonlijk, maar moet wel binnen bepaalde kaders passen. In de voorwaarden lees je meer!