Recreatieboerderij de Oorsprong

Recreatieboerderij de Oorsprong

vanaf € 55,26

Bekijk

Terug

Recreatieboerderij de Oorsprong

De Oorsprong bestaat uit één gebouw met vijf afzonderlijke accommodaties, geschikt voor groepen of -in de vakantieperiodes (wanneer er geen groepen zijn) - voor families:

* Alikruik (max. 10 personen)
* Strandgaper (max. 60 personen)
* Trapgevel (max. 50 personen)
* Wulk (max. 30 personen)
* Noordkromp (max. 8 personen).
Deze ruimtes kunnen zowel individueel als ook in combinatie geboekt worden. In het midden is er een sfeervolle overdekte binnenplaats. Iedere accommodatie is sfeervol ingericht.

Buiten heeft u een eigen terras. U verblijft in alle privacy bij ons.

De boerderij dateert uit de 19e eeuw en is de oudste boerderij in de polder van Schiermonnikoog. Naast het recreatieve gedeelte heeft De Oorsprong nog steeds een actief boerderijbedrijf. In 1972 is een ligboxenstal gebouwd waar nu nog dagelijks de koeien worden gemolken. Wij melken dagelijks ongeveer 95 koeien met 2 melkrobots. Kom gerust eens om het hoekje kijken...

In de loop der jaren is de boerderij voortdurend aangepast aan de eisen van deze tijd.
Al meerdere keren verbouwd tot wat nu de hedendaagse recreatieboerderij is.
Op diverse plekken proeft u nog de nostalgie van de oude stal.

De boerderij is gelegen op een van de mooiste plekjes van Schiermonnikoog. Aan de rand van een mooi duin- en kweldergebied aan de rustige oostkant van het eiland.

Op zoek naar gemoedelijkheid?
Bent u de wandelaar en/of fietsliefhebber en wilt u een kijkje nemen op de Wadden?
Vanuit recreatieboerderij de Oorsprong heeft u het hele eiland voor u liggen met z'n variaties in landschap waar u naar hartenlust kunt fietsen en wandelen en genieten van de natuur.

Onze boerderij is zeer geschikt voor het houden van schoolreizen en introductieweken. Ook gezinnen en families logeren hier graag en er wordt menig bruiloft gevierd. Door de prachtige binnenplaats kunt u hier een spetterend feest houden voor 120 personen.

Bekijk

site.noreviews
Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Als schrijver en reisblogger is het mijn passie om verhalen en tips te delen over de meest fijne bestemmingen Bekijk het volledige verhaal

Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com