Hotel op Schiermonnikoog

Het aanbod in hotels op Schiermonnikoog is divers en kleinschalig. De hotels liggen verspreid op het eiland, maar de meesten bevinden zich in de dorpskern van het einige dorp dat het eiland rijk is, namelijk ook Schiermonnikoog genaamd.

De bij de VVV aangesloten hotels zijn makkelijk te vinden en te boeken via de VVV-website.Het oudste en misschien wel bekendste hotel is Van der Werff. Dit hotel heeft een gezellige lounge en een café die tevens fungeert als ontvangstruimte voor aankomende gasten. Je checkt in aan de toog en dineert in het grote restaurant met witgedekte tafels. Naast het traditionele Van der Werff is hotel Duinzicht ook een goede bekende voor veel repeatende gasten. Het terras nodigt gelijk uit voor een kop koffie of een glas wijn. Kamers zijn al dan niet in de tuin met uitzicht op de watertoren te boeken. Het hotel ligt op een mooie plaats net buiten het centrum van het dorp. Hotel Bistro Wijnbar De 4 Dames is een sfeervolle accommodatie aan de Langestreek, waar vroeger de Tjattel zich huisvestte. Nog kleinschaliger zijn Ambrosijn aan de Langestreek, met een restaurant en een ijssalon waar ze huisgemaakt ijs verkopen in vele soorten. Maar heeft ook de Brakzand naast een eigentijdse brasserie een hotelfunctie. Aan het strand in de duinen ligt Strandhotel om de Noord met een nieuwe eigenaar aan het roer. Het hotel is ook open voor ontbijt, lunch en diner. Kamers zijn helemaal opgepimpt en voldoen aan de nieuwe standaard. B&B’s met hotelfuncties zijn Onder Zeil en Westerburen.

Naast hotelaccommodatie zijn er ook diverse appartementencomplexen en kamerverhuurders. Tevens is er een groot aanbod aan huisjes en vakantiewoningen die te huur zijn. En in het zomerseizoen zijn er diverse aanbieders van volledig ingerichte tenten.

Accommodatie voor iedere gast, voor iedere portemonee.

Wat maken de Schiermonnikoger hotels bijzonder:

 • de kleinschaligheid
 • verblijven vanaf één nacht mogelijk (buiten het seizoen en de vakanties)
 • opgemaakte bedden en direct het vakantiegevoel
 • geen invloed van hotelketens, hotels zijn allemaal in particuliere handen
 • elk hotel heeft zijn eigen stijl
 • keuze uit eigentijds of traditioneel
 • mogelijkheid om de hond mee te nemen (niet alle hotels bieden overigens deze mogelijkheid, wel zijn er mogelijkheden om een huisje te huren waar uw trouwe viervoeter welkom is)
 • in de buurt van een bushalte
 • Hotel van der Werff heeft zelfs zijn eigen bus vanaf de steiger
 • familiekamers in diverse hotels
 • vaak te boeken in combinatie met een arrangement via de VVV-site

Schiermonnikoog is een bestemming met een hoge bezettingsgraad, dit heeft te maken met de relatief korte overtocht en de goede verbindingen uit Leeuwarden en Groningen, maar ook de kleinschaligheid is daar debet aan. Gasten kiezen buiten het hoogseizoen en de schoolvakanties vaak voor een short-break en daar leent onze hotelaccommodaties zich uitstekend voor. Vooral de weekenden gedurende het hele jaar worden gebruikt voor deze breaks. Daarentegen zijn de midweken buiten het seizoen en vakanties veel rustiger en daar kunt u gebruik van maken.

Zoekt u rust en ruimte, geniet u van de natuur, lekker eten en een wijntje met uitzicht, dan zijn de hotels op Schiermonnikoog de uitgelezen mogelijkheden om tijdens een midweek helemaal bij te tanken.

Houdt u van rust, maar heeft u wel interesse de cultuur en natuur van Schiermonnikoog, dan raden wij de November Wandelmaand van harte aan. Gedurende de hele maand worden er wandelingen georganiseerd en zijn er aantrekkelijke arrangementen gedurende de midweken in onze hotels.

 

 

 

 

 

 • Zoek & Boek

  Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

  Zoeken
Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Als schrijver en reisblogger is het mijn passie om verhalen en tips te delen over de meest fijne bestemmingen Bekijk het volledige verhaal

Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen