Wandelcoach Begin maar

Wandelcoaching
Ben je een wandelaar (in spé) en merk je dat je in je hoofd eigenlijk steeds hetzelfde rondje loopt? Je leest en hoort dat wandelen zo ontspant en helpt je hoofd leeg te maken, maar toch loop je in het dagelijks leven telkens tegen dezelfde issues aan. 

Tijd voor een wandelcoach! 
Jacqueline neemt je mee naar de mooiste (stille) plekjes van het eiland waar je ongestoord kunt praten, waar je tegen de wind in mag schreeuwen (als je daar behoefte aan hebt), en waar je naar de stilte om je heen en in jezelf gaat luisteren. Jacqueline laat je ervaren hoe je eenvoudig mindfulness in je dagelijks leven toe kunt passen en wat meditatie voor jou kan betekenen. De omgeving en de elementen gaan jullie ten diepste benutten om je te laten voelen en ervaren wat er allemaal in jou aanwezig is. Jacqueline luistert, observeert en geeft je mooie oefeningen die je thuis ook eenvoudig in kunt zetten. 

Met wie ga je op pad?
Mijn naam is Jacqueline Mulder (1970) en ik woon en werk sinds 1991 op dit fantastische eiland. In 2018 heb ik het roer omgegooid en heb ik mijn huis en auto verkocht om te gaan leven als nomade. Ik heb mooie delen van de wereld bezocht en inmiddels ook twee keer gepelgrimeerd naar Santiago de Compostella. De eerste keer liep ik 800 kilometer vanuit Zuid Frankrijk en de tweede keer ca 240 kilometer vanuit Porto. Tijdens deze tochten heb ik een hoop integratiewerk verricht en opnieuw kennis gemaakt met mijzelf. Nu ben ik alweer geruime tijd thuis op het eiland én in mijzelf en maak ik vanuit deze veilige thuisbasis zo af en toe nog mooie reizen. 

Mijn praktijk heet Begin maar, omdat ik mensen help met beginnen. Beginnen met het zetten van die eerste zo spannende stap op weg naar antwoorden en inzichten. Ik help mijn cliënten graag om met mijn kennis en ervaring hun eigen intuïtieve wijsheid naar boven te halen. Ik ben eigenlijk niet anders dan een procesbegeleider. Ik ben geen redder of pleaser, mijn kracht is juist om vanuit mijn hart en mijn ziel het “lot” van mijn cliënten te ontdekken.

Kennis en ervaring in het begeleiden van mensen in hun kwetsbare deel zijn essentieel. Ik heb mij om die reden dan ook goed geschoold. Van 2014-2017 heb ik een 3-jarige post-HBO opleiding in Utrecht gevolgd om mij te certificeren. Daarnaast blijf ik mij ontwikkelen door middel van workshops, vakliteratuur, intervisie en nieuwe opleidingen. Dat vind ik belangrijk, want het coach vak is een vrij beroep. 

En wie ben jij?
Lastige vraag he? Je hebt een naam, een beroep, een rol, maar wie bén je? Het antwoord is eigenlijk heel simpel hoor. Jij bent! 

Maar als je in of tegen een burn-out aanzit, je de weg even kwijt bent, je je baan of een dierbare aan het verliezen bent (of al bent verloren) dan lijkt het onmogelijk om jezelf niet te verliezen in de gedachten aan dat wat is geweest en dat wat nog zal komen. De pijn van wat is, zit jou in de weg om vanuit een volle overtuiging te kunnen antwoorden op de vraag: “Wie ben jij?” met “Ik ben!”. Je bent (nu) niet in staat om ook daadwerkelijk te voelen en uit te dragen dat jij gewoon bent wie je bent. 

Samen aan de wandel
Tijdens een of meerdere wandelsessies is er ruimte voor jouw verhaal, maar vooral ook heel veel stilte! Want in 75 minuten kan jij onmogelijk jouw levensverhaal vertellen. Ik begeleid je in het voelen van dat wat er in jou woont. Je weet wel dat het goed zou zijn om in het dagelijks leven wat meer rust te pakken, te mediteren of aan yoga te doen. Tijdens onze sessies zul je de effecten ervaren van buiten in beweging zijn, wandelen, ruiken, proeven, horen, zien en ja uiteraard; ook voelen! 

Je hoeft geen geoefende wandelaar te zijn, ik hou rekening met jouw conditie. Comfortabele schoenen zijn een pré, maar blote voeten mag natuurlijk ook! En je doet jezelf een groot plezier wanneer je comfortabele kleding draagt dat eventueel vies mag worden.  

Na onze wandelsessie kan je zelf nog wat doorkuieren of je sluit je weer aan bij jouw gezelschap (vrienden, familie, collega’s) om zo fris en opgeladen je verblijf op Schiermonnikoog voort te zetten. 

Op zoek naar andere wandelingen?

De mogelijkheid om met een ervaren gids een wandeling te maken over het strand of door de bossen. Tijdens de Wandelmaand zijn er veel mogelijkheden.

Opgemaakt: september 2022