Reisblogger Kees Bikker

Kees Bikker, reisblogger

Kees is (nog) niet bekend met het eiland, maar vertelt graag waarom hij Schiermonnikoog wil afvinken:

"Toen ik een uitnodiging ontving om eens op Schiermonnikoog de Wandelmaand mee te maken, was dat voor mij een schot in de roos. Want Schiermonnikoog moet ik als enige van alle Waddeneilanden nog afvinken, zoals dat tegenwoordig zo populair heet onder bloggers. 

Ik houd van natuur, ik houd van wandelen en toen ik mij wat verder ging verdiepen in het programma, werd ik aangenaam verrast door de veelzijdigheid van de thema’s van de wandelingen. En hoewel ik nog geen stap op het eiland heb gezet zie ik mijzelf al restaurant-hoppend over het eiland sjouwen tijdens de culinaire wandeling. Om regelmatig even af te stappen voor een klein culinair hoogtepuntje. Kan je mij wegdragen hoor aan het einde van de dag.

Of alleen maar luisteren naar de verhalen van een eilandbewoner over de veelbewogen geschiedenis van het eiland tijdens de cultuurhistorische wandeling. Alles wil ik te weten komen over in zee verdwenen dorpen en verhalen over bijvoorbeeld de visvangst. En hoe stond het eiland er voor tijdens de laatste wereldoorlog?

En misschien is er nog wel tijd voor een eindeloze jutterstocht over het Westerstrand. Wat laat de zee allemaal achter op het strand bij eb? Welke verhalen schuilen er achter die voorwerpen?

Voor mij bewaart Schiermonnikoog nog veel geheimen. Maar ik kan niet wachten om ze te ontdekken en ze voor iedereen op te schrijven, bijvoorbeeld op mijn blog Travelkees"

Opgemaakt: september 2018