Margriet op het strand

Margriet Hof, vaste gast

Handwerkliefhebber op vakantie

Kijk, daar kom ik aangelopen op het brede strand van Schiermonnikoog. M’n gezin was al bij de vloedlijn want zij zijn schelpenliefhebbers en willen gelijk schelpen zoeken. Maar ik was nog wat blijven dralen bij de strandopgang. Ik ben een handwerkliefhebber, en ik zag nog zoveel mooie plekjes waar ik wat handwerk wilde fotograferen. Langzaam liep ik ook naar de vloedlijn, genietend van de weidsheid en onder de indruk van de rust en stilte.

Ik heb altijd een tas bij me. Daar zitten quilts en kleedjes in. En m’n fototoestel. Overal waar ik naar toe ga neem ik handwerk mee. Dus ook op vakantie. Ik zoek overal bijzondere plekjes waar ik m’n handwerk op kan hangen om te fotograferen. Schiermonnikoog bood volop bijzondere plekjes. Allereerst de waslijn bij het gehuurde vakantiehuisje. Daar had ik speciaal een quilt voor meegenomen. Een quilt aan de waslijn in de duinen met de watertoren op de achtergrond: daar hou ik van!

Ik neem ook handwerk mee op vakantie wat nog niet af is. Zodat ik in het vakantiehuisje nog wat kan haken en breien en borduren. Dit keer breide ik een sjaal van stoere schapenwol. Toen ik hem klaar had, legde ik hem neer in de Kobbeduinen. Eén en al weidsheid, zo ver als je kunt kijken! Dat past bij zo’n stoere sjaal. En ik hing hem op aan de kromme witte berken bij de strandopgang. Dan denk ik aan de wind die kilometerslang en al eeuwenlang van over zee komt aangestormd, en die door de berken nog wat wordt afgeremd voordat hij op land verder waait.  Wat een heerlijk plekje om dan zo’n kromme tak te gebruiken als kapstok om de warme en krachtige sjaal aan op te hangen.

Ook op het strand heb ik wat bij me. Dit keer een paar fijne kanten kleedjes. Duizenden haaksteekjes vormen een mooie combinatie met miljoenen zandkorreltjes. Met zo’n foto kan ik uitdrukken dat het haken je in een flow brengt, het brengt ontspanning en verstilling.

Ik kom al heel lang af en toe op Schiermonnikoog. In elk jaargetijde ben ik er geweest. Op het strand is het altijd fijn, wat voor weer het ook is. Maar ook wandelen en fietsen in de duinen: heerlijk! Schiermonnikoog is niet alleen een prachtig en rustig eiland, maar ook een geweldig decor voor mooie handwerkfoto’s.

Ben je handwerkliefhebber? Ik  hou een handwerkblog bij. Welkom op http://www.tweedehandswerk.nl/schier Daar vind je ook de mogelijkheid om mijn E-book te bekijken wat ik maakte van onze korte vakantie op Schiermonnikoog. De invalshoek daarbij is: handwerk op het eiland.

Margriet