Marijon van de Duinhoeve

Marijon Visser is getrouwd met Peter Visser (boer Peter) van vakantieboerderij de Duinhoeve. Ze vertelt met trots over hun bedrijf:

"Hallo , mijn naam is Marijon

Vanaf dat ik 6 jaar was, woon ik op Schiermonnikoog.

Mijn beide ouders werkten hier in de horeca. Ik ben er dan ook mee opgegroeid.

Voor een kind is het heel fijn om op te kunnen groeien op dit mooie eiland. Lekker paardrijden door de duinen en over het strand. Ook vond ik het erg leuk om bij vriendinnen op de boerderij te zijn, waar ik dan ook veel tijd door heb gebracht. Mijn vader zei wel eens tegen mij: “ Marijon, jij trouwt later vast met een boer “. Ik vond het maar raar dat hij dat zei…

Maar goed, we zijn nu heel wat jaartjes later, 3 lieve kinderen rijker en dit jaar alweer 20 getrouwd met Peter, ( inderdaad: een boer)

Peter de 3e generatie op Kampeerboerderij de Duinhoeve. Wij hebben het bedrijf overgenomen van zijn ouders.

De Duinhoeve is mooi gelegen aan de duinrand. Het bedrijf is nog altijd agrarisch en door de jaren heen ook geschikt gemaakt voor recreatie. Het bestaat uit een melkveehouderij, uitgebreid met een groepsaccommodatie voor schoolreisjes, teamuitjes of familieweekenden. Daarnaast hebben we een gezellige recreatie- / feestzaal met eigen bar, waar een feest gevierd kan worden. Trouwerijen, verjaardagen, jubilea, er is al van alles gevierd. In  een ander gebouw op ons erf verhuren we ook appartementen en studio’s.  In de zomer is onze minicamping open, van mei tot oktober.

Voor gezinnen is het dus erg leuk om bij ons vakantie te vieren en mee te kunnen kijken in de stal, bij de koeien en de kalfjes. Kinderen (en ouders) mogen helpen de kalfjes voeren en/of de fles te geven, als dat nodig is. Een ritje mee in de trekker, als we op het land bezig zijn, welk kind wil dat nou niet ?

In het voorjaar is er veel drukte met schoolreisjes, voor hun is Schier erg leuk omdat het een overzichtelijk klein eiland is.

In de zomervakantie is het een gezellige drukte in onze diverse accommodaties, van kamperen met een tentje tot een verblijf in onze vernieuwde appartementen, er is genoeg keus.  Fijn dat onze gasten kunnen meegenieten van de natuur, zon, zee, strand èn het boerenleven.

In de wintermaanden is het natuurlijk rustiger en hebben we tijd voor onderhoud, andere werkzaamheden en elkaar.

Ik vind het fijn om met ons gezin en de dieren die erbij horen op de boerderij te wonen. Het doet me plezier gasten te mogen ontvangen en hen een onvergetelijke vakantie bij “boer Peter” en Marijon te bezorgen.

Wie weet, zien we u bij ons op boerderij “de Duinhoeve”

Groetjes Marijon"