Maud, één van de vier

Mijn naam is Maud Blok (22 jaar), opgegroeid op het eiland Schiermonnikoog. Als klein meisje was ik erg sportief en was ik veel buiten te vinden met mijn vrienden. Ik kreeg veel vrijheid en mocht gaan en staan waar ik wilde.  Alles kon bij ons thuis en niks was te gek.  
Ik ben grootgebracht in een echt horeca-gezin. Het ondernemen en harde werken heb ik met veel plezier al vanaf jongs af aan mee gekregen.  Door mijn twee grote zussen heb ik als jongste van het gezin veel van hen geleerd, zoals het leren van keuzes maken.  
 
Toen ik oud genoeg was om zelf te gaan werken was het voor mij dan ook een makkelijke stap om de horeca in te gaan. Begonnen in de spoelkeuken en later doorstromen naar de bediening, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Toen ik voor het eerst de bediening in mocht, merkte ik al snel dat ik het leuk vind om mensen te helpen en op deze manier te verzorgen.  
 
Toen ik 16 jaar was ben ik naar Leeuwarden verhuisd om daar te studeren. In het begin was ik nog zoekende naar wat ik precies wilde en was ik begonnen met Sport & Bewegen. Ik volgde de opleiding als coördinator sport- en bewegingsagogie, dat houdt in dat ik sport- en bewegingsactiviteiten aanbood aan mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Het zorgen voor mensen vond ik het leukste om te doen. Helaas was deze opleiding toch niet het gene waar ik naar opzoek was en koos ik er uiteindelijk voor om me iets meer te richten op het leven op Schiermonnikoog.  
Ik startte de opleiding Travel & Hospitality, een branche die natuurlijk perfect aansluit bij het wonen en werken op Schiermonnikoog. Tijdens deze opleiding kregen we veel te leren over het ondernemerschap en toerisme op verschillende manieren, en dat viel bij mij goed in de smaak.  
 
Een onderdeel van het eindexamen was het schrijven van een ondernemingsplan. Ik vond het lastig om met een plan te komen, dus schakelde ik hulp in van mijn ouders en zijn wij samen gaan brainstormen.  Met elkaar kwamen we op het idee om een delicatesse winkel als plan uit te schrijven. Tijdens het uitwerken van dit plan, kwamen we op steeds meer ideeën. Uiteindelijk dachten we; hoe tof is het om dit idee uit te voeren? 
In samenwerking met hotel, bistro & wijnbar De4dames opende Moody’s in april 2021 haar deuren. De naam van de wijnwinkel is afgeleid van mijn eigen naam. Vroeger werd ik door vrienden en familie ‘Moedie ‘genoemd en sommigen noemen mij nog steeds zo. Met Moody’s hoop ik vrienden en familie dichter bij elkaar te brengen onder het genot van een hapje en een drankje. De warmhartigheid die ik vanuit huis heb meegekregen hoop ik op deze manier weer door te kunnen geven aan mijn gasten.  
Bij Moody’s verkopen we onze eigen geïmporteerde wijnen, kazen, worst en zelfgemaakte stoofpotten en soepen van De4dames.  
De wijnen uit eigen import komen rechtstreeks van de wijnmaker naar Schiermonnikoog. Doordat de wijnen rechtstreeks geleverd worden kunnen wij de wijnen tegen scherpe tarieven inkopen en ook weer verkopen. Veel van onze wijnen in de winkel zijn in Nederland uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Dat maakt onze wijnwinkel uniek! 
 
Kom gauw eens langs bij Moody’s wijnwinkel!  
 
Middenstreek 29b 
9166 LL Schiermonnikoog