November Wandelmaand

Ondernemer Atze en de Wandelmaand

Samen met zijn vrouw Ellen wandelt hij vrijwel dagelijks met hun hond over het eiland, een relaxte start van de dag. Atze vertelt onder het genot van een kopje koffie over zijn visie van de Wandelmaand. 

Atze Postma“Vanaf de eerste editie van de Wandelmaand, is Het Wantij al een onderdeel van de Culinaire wandeling. Het eerste jaar was alles behalve succesvol, maar wel was er de drive van de organisatie, de vrijwilligers en de deelnemende ondernemers om door te gaan en er wél een succes van te maken. Met z’n allen hebben we er aan moeten trekken. Elk jaar werd het wat professioneler en gestructureerder. Dat komt mede door de feedback van deelnemers en de goede samenwerking van ondernemers en organisatie. Zo was er in het begin geen afstemming tussen de deelnemende horecabedrijven en kwam het voor dat er twee of drie hoofdgerechten geserveerd werden in plaats van een “normaal” opgebouwd 5-gangen diner.  

Ook in de communicatie gaat het steeds beter. We krijgen op een gegeven ogenblik weer een verzoek van Eelke (van der Heide) en/of Bart (Pastoor) om mee te doen met de volgende Wandelmaand. Iets van een stilzwijgende verlenging zeg maar. En dat is ook goed. Om iedereen bij elkaar te krijgen is door drukke werkzaamheden wel eens moeilijk, maar een mailtje of appje is zo gestuurd. We kennen elkaar en het komt altijd goed. Maar om er geen sleur van te maken, moeten we wel blijven verrassen, want er zijn gasten die elk jaar meedoen. Verrassen in de te serveren gang én het bijbehorende drankje. Het moet elk jaar weer een feestje zijn om mee te lopen, ook voor de repeaters of misschien wel juist voor de repeaters. Joke (Eijer) van de VVV, heeft een groepsapp aangemaakt voor lastminute wijzigingen of andere meldingen en dat werkt verrassend goed. 

Als het kan, wandel ik zelf ook mee. Samen met het personeel hebben we wel meegedaan, heel gezellig en tijd te kort. Want als je dan toch gezellig zit, bestel je nog een extra flesje wijn en dat resulteerde in een gedeeltelijke route in het pikkedonker. 

Vaak is Het Wantij één van de laatste bedrijven op de route. Ook dat is wel weer humor, want de stemming zit er dan erg goed in bij de wandelaars. Maar de alcoholvrije variant die ik dan ook kan aanbieden, wordt vaak vriendelijk afgewezen. 

Al met al ben ik zeer tevreden over de gang van zaken. Het doel van de Wandelmaand, namelijk seizoen verbreding, is volgens mij bereikt. Maar ook het feit dat er meer en meer eilanders meelopen en dat bedrijven het aangrijpen om er een personeelsuitje van te maken, is natuurlijk erg positief.” 

Lees ook het blog over Atze en zijn bedrijf.