kinderburgemeester Schiermonnikoog

Thijmen Bouwkamp, kinderburgemeester

Thijmen Bouwkamp (Kinderburgemeester) vertelt:

"Hallo mijn naam is Thijmen Bouwkamp (10 jaar). Ben helaas net in Dokkum geboren, maar woonachtig als een echte eilander op Schiermonnikoog. Vorig jaar december ben ik gekozen door de Raad met 3 andere klasgenoten tot kinderburgemeester. Ik had dat echt niet verwacht en moest huilen van blijdschap ! 

In het nieuwe jaar van 2021 heb ik het stokje overgenomen van Sabine AB. 

Toen ben ik samen met mijn mama op het internet wezen speuren om eenKinderburgemeester speciaal kinderburgemeesterpak uit te zoeken. Mijn mama begon met een blouse en een colbert, maar dat vond ik best saai. Ik vroeg mama om een 'gek' pak te gaan zoeken. En toen kwamen wij een fantastisch ijsjespak tegen! Ik vond het gelijk bij me passen als persoon. Vrolijk en een beetje gek.

Ik hou heel erg van buiten spelen, gamen en voetballen. Voetballen doe ik ook nog voor VV de Monnik. En wat ik ook super gaaf vind is met mijn skateboard over de weg te gaan op de gladde weg van de Aisterbun. 

Daarom is mijn grootste wens ook om hier een skate park te bouwen op Schiermonnikoog. Of wellicht de ijsbaan om te laten toveren als skeelerbaan á la skatepark. Waar je ook gewoon met je rolschaatsen, skeelers en skateboard veel plezier kan maken met zijn allen. En wie weet kan er nog een coole halfpijp bij. 

De laatste maanden krijg ik ook super leuke opdrachten die ik samen met dé burgemeester (mevrouw Ineke van Gent) doe. Super leuke dingen zoals bomen planten bij de opening van Informatiecentrum Het Baken, nieuwe wegwijzers (paddenstoelen) openen en stilstaan bij de dodenherdenking. Allemaal super leuk en interessant. En ik leer er ook nog eens veel van."

Een stoere groet van Thijmen

“De kinderburgemeester” 

Opgemaakt: september 2021