Op het vaste land

Eigen vervoer

Komt u met eigen vervoer richting Lauwersoog? De haven ligt aan autoweg N361, in de kop van Groningen tegen de Friese grens aan. Bezoekers vanuit de richting van Leeuwarden volgens de route Dokkum/Lauwersoog. Bezoekers vanuit Groningen nemen de ringweg richting Winsum en vervolgens Lauwersoog.

Voor een gedetailleerd reisadvies met eigen vervoer verwijzen wij u naar de routeplanner van www.routenet.nl (bestemming Zeedijk 9, Lauwersoog)

Parkeren
Eén van de charmes van het eiland Schiermonnikoog is dat het gebruik van auto's, motoren en bromfietsen sterk beperkt is. Uw auto, motor of brommer mogen daarom niet mee de boot op. U kunt uw voertuig op loopafstand van het havenkantoor betaald parkeren. Informatie hierover kunt u verkrijgen bij Scheepspark (tel. 0519-349139).

Reken wat extra tijd voor het parkeren en het kopen van een kaartje.

Openbaar vervoer

Lauwersoog is prima met het openbaar vervoer te bereiken. Met de trein kunt u tot Leeuwarden of Groningen reizen.

Vanuit Leeuwarden neemt u lijn 155 en vanaf Groningen lijn 163 naar Lauwersoog. Beide bussen vertrekken vanaf het busstation en sluiten aan op de vertrektijden van de boot* 

Voor gedetailleerde reisinformatie met betrekking tot het openbaar vervoer verwijzen wij u naar www.9292ov.nl.

* Let op! lijn 163 Groningen naar Lauwersoog rijdt niet op de eerste afvaart (6.30 uur boot)) 
* Vertrekt u met de eerste boot om 7.30 uur vanaf Schiermonnikoog  en wilt u naar Groningen reizen dan is dit alleen mogelijk met een overstap in Zoutkamp. Voor meer informatie www.qbuzz.nl  Richting Leeuwarden is er wel een rechtstreeke busverbinding vanaf Lauwersoog.