Extra reistijd Wegwerkzaamheden N361 Lauwersoog

Gaat u in mei en juni naar Schiermonnikoog?

Houd dan rekening met stremmingen en extra reistijd vanwege de werkzaamheden aan de (rotondes) van de N361. Er worden stoplichten geplaatst en er is op veel plaatsen maar één rijbaan beschikbaar op het kruispunt bij de veerhaven.

Hinder verkeer in mei:

 • Van 15 tot 23 mei extra reistijd kruispunt Veerhaven: Verkeer van en naar de Veerhaven dient rekening te houden met extra reistijd. De rijbaan wordt gedeeltelijk versmald. Het verkeer kan er langs, maar reken op oponthoud.
 • Van 15 tot en met 19 mei stremming Kruispunt Strandweg: De aansluiting Strandweg N361 ten hoogte van de Kustweg is in beide richtingen gestremd van 15 tot en met 19 mei. De Strandweg is wel te bereiken vanaf de N361 ter hoogte van Strandpaviljoen Meerzicht. Het aansluitende fiets-voetpad wordt op 12 mei aangelegd.
 • Maand mei oponthoud Brugsluis: In de maand mei staan er onderhoudswerkzaamheden aan de brugsluis in de N361 gepland. Het kan noodzakelijk zijn om de weg ter plaatse van de brug te versmallen. Bij drukke perioden worden verkeersregelaars ingezet.

Stremming N361

Begin juni vinden de afrondende werkzaamheden plaats. Dit betreft het aanbrengen van de asfaltdeklagen, aansluiting van zijwegen en het uitvoeren van betononderhoud bij de brugsluis. Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk om de N361 in Lauwersoog geheel te stremmen.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken vindt de stemming plaats in de avond/nacht. De stremmingen zullen plaatsvinden van 18:00 tot 6:00 uur op:

 • woensdag 7/8 juni
 • donderdag 8/9 juni
 • vrijdag 9/10 juni

Deze data en tijdstippen worden ook bekend gemaakt door borden langs de weg. De omleidingsroute is aangegeven op onderstaand document. Na deze werkzaamheden kunnen alle nieuwe wegen volledig in gebruik worden genomen. De reconstructie van de kruispunten zou daarmee in juni 2017, voor het hoogseizoen, afgerond moeten zijn.

Omleidingsroute stremming Lauwersoog

Hoe is de doorgang van het verkeer tijdens de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer doorgang vinden middels tijdelijke wegen, met uitzondering van de genoemde stremmingen begin juni. Tussen kruispunt Strandweg en kruispunt Veerhaven is een maximum snelheid ingesteld van 30 km/uur. We verzoeken automobilisten zich hieraan te houden. Er wordt door de aannemer op veel plaatsen tegelijk gewerkt en er is veel werkverkeer.

 • Zoek & Boek

  Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

  Zoeken
Monique Talsma, trouwambtenaar Schiermonnikoog

'Als kind kun je toch niet bedenken dat je trouwambtenaar wordt in de eilandgemeente waar je bent geboren en getogen? Huwelijken mogen overal op 'Us Lytje Pole' voltrokken worden. Het is een voorrecht aanwezig te kunnen zijn bij zulke intieme momenten. Of dit nu is met een gezelschap bij Paal 5, op de Balg of op zeer bekend terrein in het hotel waar ik ook werk…' Bekijk het volledige verhaal

Monique Talsma, trouwambtenaar Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen