Zeehondentocht MS Silverwind

Deze activiteit wordt georganiseerd door Wadloopcentrum Pieterburen in samenwerking met VVV Schiermonnikoog.

De Ms Silverwind vaart over het algemeen alleen in het zomerseizoen.

Reserveren kan online of aan de balie van informatiecentrum het Baken*
* Indien u met de onderstaande boekingslinkjes op de algemene agenda terecht komt, dan zijn er helaas geen geplande excursies voor deze tocht.                                                  

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en hanteren de maatregelen die er eventueel gelden.

Klik hier voor onze  algemene & annuleringsvoorwaarden voor excursies

Zeehondentocht met zandplaatlanding

Zeehondentocht met een zandplaatexcursie

Het schip Silverwind neemt je mee op excursie richting de zeehondenbanken. Vlak voor laag water vertrekt deze zeehondentocht vanaf de veersteiger om tussen de zandbanken door te varen. Na ongeveer een uur varen kun je van boord om onder leiding van een gids op de zandbank Engelsmanplaat zelf het wad te ervaren.

LET OP: om op de Engelsmanplaat te komen, moet je een stukje door het water, afhankelijk van omstandigheden kan dit best heuphoogte zijn. Neem dus vooral extra kleding mee. Je hebt geen speciaal schoeisel nodig, dit kan op blote voeten.

Data & tickets reserveren

zonsondergang op de waddenzee

Zeehondentocht met zandplaatexcursie bij zonsondergang

Het schip Silverwind neemt je mee op excursie richting de zeehondenbanken. Vlak voor laag water vertrekt deze zeehondentocht vanaf de veersteiger om tussen de zandbanken door te varen. Na ongeveer een uur varen kun je van boord om onder leiding van een gids op de zandbank Engelsmanplaat zelf het wad te ervaren. En zodra de zon ondergaat kun je genieten van de spectaculaire weerspiegelingen van de (wolken)lucht op het wad.

LET OP: om op de Engelsmanplaat te komen, moet je een stukje door het water, afhankelijk van omstandigheden kan dit best heuphoogte zijn. Neem dus vooral extra kleding mee. je hebt geen speciaal schoeisel nodig, dit kan op blote voeten.

Data & tickets reserveren