Folkert@straun

Vanaf 16 november loopt expositie Folkert@straun op de eerste etage van het Bezoekerscentrum. Eilander Folkert groeide op omgeven door de weelderige natuur van Schiermonnikoog. Zeeleven, wilde planten, de dynamiek van het eiland en het eindeloze van wolkenluchten fascineerden hem al op jonge leeftijd. Vandaag kan je Folkert treffen als natuurgids bij het Bezoekerscentrum, als vakkenvuller bij de Spar en als opstapper bij de KNRM. In zijn vrije tijd is hij het liefst buiten. Straun is eilander taal voor strand, Folkerts geliefde plek op Schiermonnikoog waar hij inspiratie opdoet. Oog voor detail, verwondering en leergierigheid kenmerken zijn karakter en dat is terug te vinden in zijn werk.

Met Folkert@straun wordt een expositie neergezet die je meeneemt over het strand en door de duinen. Aan de hand van olieverfschilderijen, strandvondsten en foto’s krijgt de bezoeker een tedere blik op de eilander natuur die haar geheimen prijsgeeft aan de aandachtige kijker.

  • Locatie: Bezoekerscentrum, Torenstreek 20
  • Tel: 0519-531641
  • Openingstijden: Tijdens openstelling van het Bezoekerscentrum

Meer informatie: website De Witte Haas

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Jelle en Film by the Sea

Jelle biedt als beheerder van het Dorpshuis onderdak aan het eerste te organiseren Filmfestival op Schiermonnikoog. Bekijk het volledige verhaal

Jelle en Film by the Sea

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen