Wandeltochten dagje Schiermonnikoog

Tentoonstelling Martin van Waning

Tijdens de november wandelmaand is in de GOT TJARK en in het GEMEENTEHUIS een tentoonstelling te zien met schilderijen van Martin van Waning uit diverse privécollecties. De tentoonstelling laat werk zien dat op Schiermonnikoog geschilderd werd.  

Martin van Waning wordt wel de schilder van Schiermonnikoog genoemd. In het schilderwerk van Van Waning is de invloed van de Haagse School merkbaar. Hij schilderde onder meer zeegezichten en landschappen. Naast schilderen was Van Waning actief als beeldhouwer, graficus en medailleur. In 1934 verhuisde hij naar het waddeneiland Schiermonnikoog, waar hij zijn atelier vestigde in de voormalige zeevaartschool. Hij is onder meer bekend van het bronzen beeld de Schiere Monnik in de Willemshof.

Deze bijzondere route en expositie is een samenwerking tussen SJAIN, André Nijdam en November Wandelmaand. Vanwege dit 10-jarig jubileum van de November Wandelmaand bieden zij gezamenlijk deze route en expositie gratis aan. Verkrijgbaar in Informatiecentrum Het Baken.

Openingstijden:

Woensdag - zaterdag van 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur (beide locaties)