Walvisvaart wandeling

WalvisvaartNa de Tweede Wereldoorlog werd de Nederlandsche Maatschappij voor de Walvisvaart (NMW) opgericht. De oprichting werd vooral ingegeven door de naoorlogse schaarste aan oliën en vetten voor met name de margarine-industrie.

Tussen 1946 en 1964 heeft de NMW met het walvisfabrieksschip Willem Barendsz en een vloot vangschepen (jagers) achttien expedities in de wateren rond Antarctica uitgevoerd. Aan boord waren veel Schiermonnikogers.

Wandel mee en vind de sporen uit die tijd terug op het eiland (ca. 4,5 km). Na afloop van de wandeling is er gelegenheid in het Koningshuis (Nieuwestreek 1) onder het genot van een kop koffie/thee de kleine expositie over de walvisvaart te bezichtigen en/of in het filmzaaltje een korte film over de walvisvaart te bekijken. Wellicht ontmoet u zelfs nog een echte walvisvaarder!

Gaat u samen met gids Eric Augusteijn mee op zoek naar de sporen uit het verleden?

Data:

• zondag 3, 10, 17 en 24 november 2019

Tijd:

• 14.00-16.00 uur

Prijs:

• € 9,00 per persoon
  • € 7,50 voor leden Natuurmonumenten

Bijzonderheden:

• max. 15 deelnemers
  • startpunt: VVV Kantoor
  • prijs is inclusief kopje koffie of thee
Bestel hier uw tickets