Circulair genieten – oesterzwammen met een verhaal

De oesterzwammen worden duurzaam geteeld op koffiedik dat wordt ingezameld bij Schiermonnikoogse horecazaken en zelfs van de veerboot. 
 
Dit maakt deze paddenstoelen een prachtig voorbeeld van circulaire landbouw: lokaal afval wordt omgezet in voedzaam, smaakvol voedsel. De oesterzwammen worden verwerkt in smakelijke gerechten en staan op de kaart bij verschillende restaurants op het eiland. Zo proef je Schiermonnikoog op een verrassende én verantwoorde manier.

Zelf oogsten bij De Pluktuin

De oesterzwammen zijn onderdeel van De Tuin naast de Branding, de zelfpluktuin van Schiermonnikoog. Hier mag je zelf fruit, groenten en bloemen oogsten, direct uit de grond, midden in de natuur.

De tuin is elke dag geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Je bent van harte welkom om rond te kijken, zelf te plukken of gewoon te genieten van wat er groeit en bloeit. Zelfs als er niemand aanwezig is, ben je welkom.

  • Locatie: Heereweg 2H  (naast de boerderij de Branding)

  • Openingstijden: dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang

  • Zelfoogstperiode: eind mei t/m half november

  • Bekijk het aanbod wat op dit moment geoogst kan worden

Elke zaterdag in het centrum

Je vindt de producten van de Pluktuin ook in het centrum van het dorp in de Willemshof, elke zaterdagochtend in het zomerseizoen tot eind oktober. Bij slecht weer kan de markt een keer worden overgeslagen.

Kom langs en proef wat het eiland te bieden heeft. Vers van het land, met zorg en liefde geteeld.

Lees meer op de website