Zes weken kamperen op Seedune

Schier is voor mij natuur, ontspanning en familie. Al sinds mijn kindertijd gaan we met de hele familie elk jaar zes weken op vakantie naar Schiermonnikoog.

De voorpret begint al in de stad Groningen de dag voor vertrek. De aanhanger wordt ingepakt met tenten, weekendtassen, wat proviand, fietsen en luchtbedden. Ik herinner mij nog de kriebels in mijn buik van spanning en opwinding.

’s Morgens vroeg met de vrachtboot naar Schier, wat een avontuur! Aangekomen op Schier gaan we met de taxi naar camping Seedune. Vandaar de rest van de kampeeruitrusting ophalen uit het dorp bij de familie Groendijk. Ik zie nog de verbaasde gezichten van de eerste vogelspotters voor me, die ons opmerkten tijdens onze wandeling met melkkar en houten kisten gevuld met tentstokken en haringen.

Eenmaal aangekomen op de camping begint het opbouwen van de tenten. Wat was dat gezellig. De weken die erop volgen worden er hutten gebouwd, glijden we op kartonnetjes van de duinen af, maken we vliegers, gaan we vissen en zwemmen en eten we met de hele familie aan aaneengeschoven tafels in de buitenlucht.

In mijn tienertijd heb ik het windsurfen, de Kittywake, en later de Tox-bar ontdekt. Elk jaar met een vaste vriendenclub. Wat een fantastische tijd. Ook nu staat nog steeds elk jaar een groot deel van de Park-familie met kinderen en kleinkinderen op de camping. Ook mijn kinderen vinden het heerlijk om Schier te bezoeken.

In 2016 zijn Camilla en ik getrouwd in de prachtige kapel aan de Badweg. Schiermonnikoog is en blijft voor mij absoluut het mooiste plekje van Nederland. Ik hoop hier nog jaren te kunnen blijven genieten, van de gemoedelijke sfeer op de camping en de overweldigende natuur.

Eilandgasten Fokko & Camilla Park