Getijdentabel Schiermonnikoog


Ook Nationaal Park Schiermonnikoog heeft te maken met hoog- en laagwaterstanden van de zee. Hierdoor is het strand aan de Noordzee het ene moment breder dan het andere moment. Als u heerlijk een strandwandeling aan het maken bent, kunt u verrast worden door het hoge water. Kijk daarom van te voren in de getijdentabel om verrassingen te voorkomen. 

Watersport

De jachthaven van Schiermonnikoog is een typische getijdenhaven. Dat wil zeggen dat de haven niet op ieder gewenst moment bereikbaar is met uw motor- of zeilboot. Dat heeft zo zijn charme, maar vereist dus ook enige planning om daadwerkelijk het eiland te kunnen bereiken. 

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

'Het mooiste aan Schiermonnikoog vind ik dat je vanuit huis binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Voor honderdduizenden vogels is Schiermonnikoog een onmisbare tussenstop. Als ze hier niet genoeg te eten vinden, kunnen ze hun reis niet tot een goed einde brengen. Ik vind het heel bijzonder dat ik mee mag werken aan het beschermen van deze natuur...' Bekijk het volledige verhaal

Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen