Plattegrond naar Reactief

Coen en Reactief: the perfect match!

Coen is sinds 1 januari 2021 de trotse eigenaar van Reactief Buitensprorten. Hij neemt het bedrijf over van oprichter Jan Bert Arends. Coen en Reactief

Coen vertelt:
"Wie is toch die Coen Bouman waar iedereen het over heeft? Jawel, dat ben ik! Maar voor de helderheid zal ik even toelichten waar al die ophef nou precies over gaat.

Mijn naam is dus Coen en ik ben opgegroeid op het mooie eiland Schiermonnikoog. Vanaf dat ik nog een kleine jongen was ben ik altijd druk geweest met sporten en leuke dingen doen. Een sociaal ventje met veel interesses. Opgroeiende in een echt horeca-gezin was het in mijn tienerjaren een logische stap om ook in dit vak werkzaam te worden. En dit heb ik altijd met veel plezier gedaan en doe ik dit nog. Ik vind het fijn om het mensen naar de zin te maken. Jij blij, ik blij. Dat is hoe het voor mij werkt. Of dit nu met een grap en een grol is of te zorgen dat alles goed verzorgd is. 
 
Naast de horeca ben ik altijd erg sportief geweest. Ik vind het superleuk om te bewegen en te sporten. Mede hierdoor ben ik opleidingen gaan doen als Sport & Bewegen en Sportmanagement. Toen ik 18 jaar was werd ik gevraagd of ik leiding wilde zijn van het Schierzomerkamp en dit bleek voor mij een schot in de roos. Een organisatietalent als het gaat om het zorgen voor groepen. Een goede match dus! In de acht jaar dat ik voor het Schierzomerkamp heb gewerkt, heb ik mij belangrijk gemaakt als leiding, organisator en even later ook hoofdleiding en in de aansturing van de het hele kamp. 
 
Ook heb ik bijna 10 jaar ervaring als kitesurfinstructeur bij kitesurfschool Kitemobile. Hier heb ik mijn opleiding gedaan tot instructeur en ben daarna meer ervaring op gaan doen in het lesgeven en later als bedrijfsleider van een van de drie locaties van de school. Mensen begeleiden terwijl ze een compleet nieuwe sport leren is superleuk! 
 
Altijd zoekende geweest naar wat ik graag wilde doen en wie of wat ik zou moeten zijn heb ik op allerlei plekken gewoond en gewerkt. Maar het fijnste vond ik toch altijd de (water-)sport. Begin 2019 ben ik een reis gaan maken naar Vietnam. In je eentje op de motor in een vreemd land en een vreemd continent er even over nadenken. Eerder te veel tijd dan te weinig. Het was ook daar op het strand dat ik dacht: 'Wat zit je nou, dit vind je fijn en dit heb je thuis gewoon ook!'. Ondernemen op Schiermonnikoog werd de nieuwe missie. 
Vanaf dit moment had ik besloten en dit ongeleide projectiel had een missie. En wanneer je een duidelijk doel voor ogen hebt is doelgericht bezig zijn een stuk makkelijker. Falen is geen optie. Misschien soms tegen beter weten in lijkt dit soms gehaast. Maar aan ambitie geen tekort. 
Zo leidde mijn pad mij terug naar Jan Bert Arends, wie ik tijdens mijn tijd bij het Schierzomerkamp en op stages al meerdere malen tegen was gekomen. Ook zo’n rasechte groepenman. We hebben elkaar daarin altijd goed gevonden. En kwam al jaren geleden het idee dat ik, op termijn, misschien Reactief Buitensport van Jan Bert zou kunnen overnemen. En zo’n 14 jaar later hebben we het echt gedaan. Sinds 1 januari 2021 ben ik de nieuwe eigenaar van Reactief Buitensport! 
Verandert er veel? Niet persé. Het activiteitenaanbod is uitgebreid met een bult wateractiviteiten, langzamerhand wordt het materiaal vervangen of vernieuwd, ik ben Kitesurfen Schiermonnikoog begonnen en we hebben bijpassend nu een echte Strantine! Ook gaan we vanaf seizoen 2021 golfsurflessen aanbieden. Oke, misschien verandert er toch wel veel. Maar niet in plezier en feestvreugde. Dit blijft. Sterker nog, dit wordt alleen maar meer! 
 
Kom maar eens langs op het strand bij het Westerhofpad. Hier vind je ons lekker bezig met de wind, op het strand of op het water. Maar misschien zitten we even af te blazen in de Strantine. Wees welkom!"

Lees ook het verhaal over Coen als kitesurfer

Opgemaakt: april 2021