strandlopers op Schiermonnikoog

De top 5 mooiste vogelkijkplekken op Schiermonnikoog

Vogels kijken op Schiermonnikoog is een unieke ervaring doordat het eiland zo gevarieerd is in landschap. Tip vergeet uw verrekijker of telescoop niet mee te nemen! 

Meegaan op een vogelexcursie met een ervaren gids is ook zeker een aanrader, niet alleen voor beginnende spotters maar ook voor de ervaren vogelaars die nog niet bekend zijn in het Waddengebied!

de Westerplas is een vogelhotspot op Schiermonnikoog

1. de Westerplas

Dit is de grootste zoetwaterplas van het eiland. Vanuit de vogelkijkhut of bij het vogelkijkscherm heeft u zeer goed zicht op het meertje. U heeft kans om verschillende soorten eenden, lepelaars en de kleine zilverreiger te spotten. De roerdomp wordt zelden gezien, maar je hoort hier wel regelmatig het karakteristieke zware “dreunende” geluid van de roerdomp.  

Meer over de Westerplas

Vogels kijken bij de Waddenzee van Schiermonnikoog

2. de omgeving van de jachthaven

Vanaf de dijk of ga naar het einde van de pier bij de  jachthaven, vanaf daar ziet u bij eb de steltlopers foerageren op het drooggevallen Wad. 

Lees meer over het Wad

Vogels spotten bij de Kobbeduinen

3. de Kobbeduinen

Op de grens van de kwelder en duingebied bij de Kobbeduinen verblijven veel zangvogels. Maar u heeft ook kans om de bruine kiekendief, lepelaars of velduilen te spotten. 
 

lees meer over de Kobbeduinen en de kwelder

Rotganzen in de banckspolder van Schiermonnikoog

4. De Banckspolder

De weilanden in de Banckspolder zijn in het voorjaar en zomer de favoriete plek van veel weidevogels zoals wulpen, scholeksters en kieviten en in de winter zijn er zeer veel overwinterende rotganzen en brandganzen te zien. 

Lees meer over de Banckspolder

Vogels kijken op het strand van Schiermonnikoog

5. de rest van het eiland

waar u ook bent op het eiland er zijn eigenlijk altijd veel verschillende vogels te spotten. Ga het eiland met de fiets of nog beter wandelend ontdekken en kom vanzelf vele bijzondere vogels tegen. 

Lees meer over vogels op het eiland