Internationaal Kamermuziekfestival

• Datum: 03 okt 2020 10:00 - 08 okt 2020 17:00
  • Locatie: o.a. Got Tjark & Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog (COS)

G E A N N U L E E R D

Van 3 t/m 8 oktober 2020 zou de 19e editie van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog plaatsvinden. Maar door het Coronavirus heeft de organisatie besloten dit jaar te annuleren.

De organisatie meldt ons:

"Er zit niets anders op om deze festivalbladzijde om te slaan en ons met positieve energie te richten op 2021. Onze uitdaging is om een vorm te vinden waarbinnen het festivalconcept veilig en met behoud van wat ons zo dierbaar is te continueren. Dat we volgend jaar het 2e lustrum vieren van het Festival Jong Talent (13 t/m 18 maart) en het 4e lustrum van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog (2 t/m 7 oktober) geeft ons hierbij extra energie!

Gaan we dit jaar dan verder niks meer doen? Zeker wel! We gaan in het oorspronkelijke festivalweekend van 3 oktober een aantal concerten met Nederlandse musici live streamen en beelden van het eiland en vertrouwde Schierse hotspots filmen zodat onze trouwe achterban en de rest van Nederland virtueel toch het festival kunnen ‘bezoeken’.

We houden jullie op de hoogte over de precieze invulling."

Al kan de reguliere editie van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog niet doorgaan, dat betekent niet dat we het aankomend najaar zonder ‘Schier’ hoeven te stellen. Op 2, 3 en 4 oktober nemen wij u mee op een virtueel, muzikaal eilandbezoek, met concerten – door onder meer Hannes Minnaar, het Busch Trio en Duo Serenissima – die u deels via livestream kunt beleven, beelden van het eiland en vertrouwde Schierse hotspots, zodat u toch even op Schiermonnikoog bent.

Het kleinschalige en intieme festival, dat een unieke combinatie biedt van muziek, natuur en eiland, ieder jaar is de muziek gekoppeld aan een nieuw thema en hopen dat 2021 weer een jaar wordt met beide festivals.

Elk jaar in maart organiseert de organisatie tevens het Festival Jong Talent.

Het verhaal achter het Festival  wordt verteld door initiatiefnemer/directeur Georges Mutsaerts.

Kamermuziekfestival SChiermonnikoog

Georges Mutsaerts, initiatiefnemer/ directeur Festival Jong Talent en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

Festival organisator Georges Mutsaerts organiseert samen met artistiek leiders Jeroen Reuling en Caspar Vos jaarlijks twee festivals op het eiland: het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog begin oktober en het Festival Jong Talent in maart. Bekijk het volledige verhaal