Strand-safari

ONTDEK HOEVEEL LEVEN ER OP HET STRAND EN IN DE NOORDZEE ZIT. BRENG JE HELE FAMILIE MEE, DAN TREKKEN WE MET Z’N ALLEN EEN KORNET DOOR DE BRANDING EN BEKIJKEN DE VANGST.

Korren
Eilander natuurgids Folkert Abma neemt je mee voor een excursie zeeleven op het Noordzeestrand van Schiermonnikoog. Met behulp van een kornet gaan we korren en onderzoeken hoeveel leven er in zee zit. We trekken het kornet samen een eindje door de branding en dan gaan we bekijken wat er allemaal in ons net terecht gekomen is.

Aan de rand van de zee zijn een heleboel boeiende levende organismen te vinden; garnalen, heremietkreeftjes, krabben, vissen, zeesterren en zeedruifjes zwemmen er rond op zoek naar voedsel. Op hun beurt zijn zij weer een lekkernij voor watervogels als meeuwen en drieteenstrandlopertjes.

Naast ontdekken en onderzoeken wat er in zee leeft ligt de nadruk van deze excursie op het plezier van met z’n allen sjouwen aan een kornet om zeeleven boven water te krijgen. Daarmee ervaren we ook het prettig samenzijn buiten op het strand, een intense beleving van de zee en de branding.

Jutten
Niet alleen in het water maar ook op het strand zelf zijn soms bijzondere schatten te vinden! Aan de hand van bingo-kaarten en een Groene Strand-zoekkaart gaan we op zoek naar planten, dieren en allerlei gekke strandvondsten. Die bekijken en bespreken we samen. Hoe komen deze vondsten op het strand terecht? Waarom is het plastic in zee gevaarlijk voor mens en dier?

De excursie duurt ongeveer 2 uur. Na afloop laten we alle dieren weer vrij wegzwemmen. We lopen op blote voeten door de branding. Breng daarom warme, winddichte kleding mee en een handdoek om je voeten te drogen. Deze excursie is in samenwerking met het Groene Strand.

Vooraf aanmelden via De Witte Haas

• Vertrekpunt: bij de Groene Strand-vlag op het strand (exacte locatie in overleg)
• Van 9:30 tot 11:30 uur
• Groepsgrootte: geen beperking
• Leeftijd: geen beperking
• Meebrengen: warme, winddichte kleding en een handdoek
• Prijs: € 195,- per groep 

 

Veel gestelde vragen:

Wat bij slecht weer?
Hier en daar een buitje schrikt ons niet af, maar als er echt slecht weer voorspeld wordt, dan annuleren we de excursie. Je krijgt hier ‘s ochtends bericht van per e-mail en dan krijg je je geld gewoon terug.

Heb ik een fiets nodig?
Nee, maar een fiets is wel handig om naar het vertrekpunt te komen.

Wat als ik niet tevreden ben over de excursie?
Wij hopen natuurlijk dat je veel plezier beleeft aan onze activiteiten en daar zullen wij ook al het mogelijke voor doen. Mocht je desondanks toch teleurgesteld zijn, dan betalen wij je inschrijvingsgeld gewoon terug.

Folkert Abma, Eilander & natuurkenner
Folkert Abma
Eilander & natuurkenner

“Op Schiermonnikoog gebeurt er zoveel interessants in de natuur en het is mijn passie om dat aan andere mensen te laten zien. ”

Lees het hele verhaal

Bekijk alle verhalen