Fotowedstrijd

Win een volledig verzorgd weekendje Schiermonnikoog! * 

Om te vieren dat wij 125 jaar bestaan, schrijven we dit jaar maar liefst 4 fotowedstrijden uit. Elk kwartaal dagen wij u uit om uw mooiste foto's, passend binnen het thema, aan ons op te sturen. Wie weet bent u één van de prijswinnaars en wordt uw werk geëxposeerd bij Landal Vitamaris aan de Badweg. Alle inzenders maken bovendien kans om hun foto's voor altijd vereeuwigd terug te zien op de cover van de Lytje Pole Krant of de Lytje Pole Agenda!  
 
Uit alle kwartaalwinnaars wordt als kers op de taart ook nog eens een jaarwinnaar gekozen. Deze wint een volledig verzorgd weekendje Schiermonnikoog. Compleet met parkeerkosten, boot- en bus tickets, fietsen en twee keer een heerlijk diner of lunch!  
 
Bent u een winnaar? 
Alle foto's worden anoniem aan de juryleden aangeboden. Per kwartaal zoekt de jury de 5 mooiste foto's uit. Deze winnende foto's worden vervolgens vergroot afgedrukt en geëxposeerd in Landal Vitamaris. Aan het begin van 2025 krijgen de winnaars hun afgedrukte foto in eigendom en kunnen zij het thuis een mooie plek geven. Lees goed de voorwaarden om te zien waaraan de foto’minimaal moeten voldoen.  
Op 30 december 2024 wordt de jaarwinnaar gekozen door de jury. Deze winnaar krijgt een volledig verzorgd** weekendje Schiermonnikoog voor 2 personen aangeboden. Wie wil dat nou niet winnen! 
 
*In te wisselen in 2025 buiten de landelijke schoolvakanties en gedurende het laagseizoen.  
**Verblijf van 2 nachten, o.b.v. 2 personen, boot tickets, bus tickets op het eiland, fietsen en 2 keer diner of lunch!  

De jury bestaat uit: 
Foppe Schut (fotograaf) 
Marijke Barhorst (boswachter Educatie Het Baken)  
Jacqueline Mulder (VVV Schiermonnikoog, hoofdredacteur Lytje Pole Krant) 

Schiermonnikoog door de ogen van de jeugd

Ben je tussen de 4 en 16 jaar oud en is fotograferen jouw passie? Pak je kans! Stuur maximaal 3 foto's van jouw favoriete plekje of activiteit op Schiermonnikoog. Ga op pad met je telefoon of camera en leef je helemaal uit. Je hebt wel toestemming nodig van je ouder/voogd om mee te doen. Lees ook goed de voorwaarden, want je mag niet zomaar foto's van mensen maken die je niet kent.  

Uiterste inleverdatum:1 juli 2024

Winterpret

Dit laatste kwartaal staat in het teken van winterse plaatjes. Winterpret voor de gasten, voor de eilanders, voor de dieren, binnen, buiten, de feestdagen, alles mag. We laten ons graag verrassen door u. Dus duik in uw archieven en stuur die winterse plaatjes op.  

Uiterste inleverdatum:1 oktober 2024 

125 jaar VVV Schiermonnikoog en toerisme

Met dit thema trappen we de wedstrijd af. Leef je bijvoorbeeld uit met het getal 125, maar denk ook aan 125 jaar reizen, fietsen, huisjes, geheime plekjes, alles mag, zolang het maar op of naar Schiermonnikoog is! Elk moment van de dag en elke weersgesteldheid nodigt uit om een mooie foto te maken. Zowel in het dorp als ook in de natuur kunt u uw creativiteit botvieren.  

Uiterste inleverdatum: 1 januari 2024 (inzending is gesloten, kijk hier voor de uitslag)

Bekijk alle inzendingen

Actief Schiermonnikoog

Op ons eiland van rust en stilte weten steeds meer sportievelingen en avonturiers de weg te vinden. Zij benutten met respect voor de natuur de elementen in hun activiteit en dát zien we graag terug in uw foto's. Denk aan actief erop uit met het hele gezin, sportief spelen met de elementen op het activiteitenstrand of bij de Berkenplas. Maar een wandeling om de West of een fietstocht naar de kwelder levert vast ook prachtige beelden op.  

Uiterste inleverdatum:1 april 2024 (inzending is gesloten, kijk hier voor de uitslag)