De Stag (voorheen bekend als COS)

Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog

Langestreek 23
9166 LA Schiermonnikoog

de Stag

De Stag (voorheen bekend als COS)

Het kerkgebouw aan de Langestreek heeft na de fusie van de Protestante Kerken op Schiermonnikoog haar oorspronkelijke functie verloren. De Stichting Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog heeft het voormalige kerkgebouw laten verbouwen om de ruimte geschikt te maken voor diverse activiteiten op cultureel gebied. Door deze nieuwe invulling aan het gebruik is het markante gebouw bewaard gebleven.

De Stichting heeft de gebruiksmogelijkheden van het gebouw verder vergroot, zodat de nieuwe functie van cultureel centrum beter tot zijn recht kon komen ten behoeve van muziekuitvoeringen, literaire avonden, presentaties, etc.

Om dit alles te bereiken is er een foyer aangebouwd, zijn de toiletten vernieuwd en is er een keuken aangebracht. Daarnaast is er een prachtig oud orgel geplaatst en is er een professionele licht- en geluidsinstallatie geïnstalleerd.

Onder onze nieuwe naam "De Stag"  hebben wij een professionalisering doorgevoerd om concerten, musicals, cabaret, literaire avonden, presentaties, etc. beter te kunnen faciliteren.

Verhuurmogelijkheden

De Stag beschikt over een aantal zalen:

• Grote zaal met 250 stoelen
  • Foyer van 75 m²
  • Vergaderruimte 1 van 36 m²
  • Vergaderruimte 2 van 25 m²

Deze zalen zijn zeer geschikt voor bedrijven, verenigingen, groepen, maar ook particulieren zijn van harte welkom.

Voor informatie kunt u bellen met:

• Gert-Jan Klontje 06-51895243 of 0519-531692
  • Tom Klontje 0519-531368

Meer informatie kunt u vinden op:  www.cultureelschier.nl

Op de kaart

Wyb Jan Groendijk, beheerder Vredenhof

Wyb Jan is sinds 1980 beheerder van begraafplaats Vredenhof. De plek waar jaarlijks de "Stille Tocht" op 4 mei eindigt. Vriend en vijand liggen nu in vrede begraven op deze unieke begraafplaats. Een plek om lief te hebben. Bekijk het volledige verhaal

Wyb Jan Groendijk, beheerder Vredenhof