Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog

9166 LA Schiermonnikoog

COS

Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog

Het kerkgebouw aan de Langestreek heeft na de fusie van de Protestante Kerken op Schiermonnikoog haar oorspronkelijke functie verloren. De Stichting Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog heeft het voormalige kerkgebouw laten verbouwen om de ruimte geschikt te maken voor diverse activiteiten op cultureel gebied. Door deze nieuwe invulling aan het gebruik is het markante gebouw bewaard gebleven.

De Stichting heeft de gebruiksmogelijkheden van het gebouw verder vergroot, zodat de nieuwe functie van cultureel centrum beter tot zijn recht kon komen ten behoeve van muziekuitvoeringen, literaire avonden, presentaties, etc.

Om dit alles te bereiken is er een foyer aangebouwd, zijn de toiletten vernieuwd en is er een keuken aangebracht. Daarnaast is er een prachtig oud orgel geplaatst en is er een professionele licht- en geluidsinstallatie geïnstalleerd.

Verhuurmogelijkheden

Het cultureelcentrum beschikt over een aantal zalen:

• Grote zaal met 250 stoelen
  • Foyer van 75 m²
  • Vergaderruimte 1 van 36 m²
  • Vergaderruimte 2 van 25 m²

Deze zalen zijn zeer geschikt voor bedrijven, verenigingen, groepen, maar ook particulieren zijn van harte welkom.

Voor informatie kunt u bellen met:

• Gert-Jan Klontje 06-51895243 of 0519-531692
  • Tom Klontje 0519-531368

Meer informatie kunt u vinden op:  www.cultureelschier.nl

Op de kaart

Romy Dam, fotografe Schiermonnikoog

'Op Schiermonnikoog is fotografie pas écht bijzonder. De wolken, zee, duinen, wad... Je komt hier de mooiste kleuren tegen, en iedere dag is anders. Mijn favoriete fotomoment is de sfeer rondom zonsondergang, het gouden uurtje. De vele kleuren en rust die dan voorbij komen, met op de achtergrond wat vogelgeluiden en de kabbelende zee. En met het idee dat er morgen weer een nieuwe dag is…' Bekijk het volledige verhaal

Romy Dam, fotografe Schiermonnikoog