Expositie Galerie Ogygia

Galerie Ogygia biedt een doorlopende expositie van een groot aantal schilderijen, etsen, giclées en keramiekvormen. De expositie laat zien dat veel kunstenaars Schiermonnikoog als inspiratiebron gebruiken. 

We hebben ruimte voor een aparte expositie welke 3 maandelijks zal wisselen. Van februari tot mei is het de beurt aan Martin Beresford.

Martin Beresford is geboren en opgegroeid in Coventry, een industriestad in het hart van Engeland, waar de horizon schuil gaat achter industriële naoorlogse architectuur en waar men zo ver van de zee verwijderd is als maar kan in Engeland.

Nu woont Martin in Nederland en is regelmatig te vinden op Schiermonnikoog waar hij visuele inspiratie vindt in de ruwe, eenvoudige schoonheid van het open landschap, de grootse vergezichten en het kalme, vredige tempo van leven.Expositie galerie Ogygia

In deze collectie onderzoekt Martin hoe hij zijn ervaringen op Schier kan vertalen in een gedisciplineerde benadering van zijn schilderkunst. Martin is geïnteresseerd in het vertalen van de “minder is meer” benadering van zijn in een visuele taal. Door het opzettelijk toepassen van limieten en het grenzen stellen aan zijn werk, wil hij onderzoeken wat dit gerichte perspectief kan opleveren. Deze minimalistische benadering van zijn schilderijen leidt er toe dat er een pure visie en een helderheid van geest mag ontstaan.

 

Openingstijden Galerie Ogygia:

  • Maandag :   14.00 - 17.30 uur
  • Dinsdag t/m zaterdag : 10.00 - 12.30 uur en 14.00 - 17.30 uur 

 

Contactgegevens Galerie Ogygia:

'Pand 1949' 
Nieuwestreek 7
9166 LX Schiermonnikoog
T.:  +31 6 51 89 01 81
E.:  info@galerieogygia.nl

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

'Het mooiste aan Schiermonnikoog vind ik dat je vanuit huis binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Voor honderdduizenden vogels is Schiermonnikoog een onmisbare tussenstop. Als ze hier niet genoeg te eten vinden, kunnen ze hun reis niet tot een goed einde brengen. Ik vind het heel bijzonder dat ik mee mag werken aan het beschermen van deze natuur...' Bekijk het volledige verhaal

Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen